Antena Căutare

Probleme la plecarea de pe insula grecească Samothraki! Românii nu reușesc să plece. Prioritate au avut familiile care aveau copii şi oamenii cu dizabilităţi

După aproape 5 zile în care au fost blocaţi în insula Samothraki din Grecia, o sută de români au reuşit să ajungă acasă, anunţă MAE.

După aproape 5 zile în care au fost blocaţi în insula Samothraki din Grecia, o sută de români au reuşit să ajungă acasă, anunţă MAE. Prioritate au avut familiile care aveau copii şi oamenii cu dizabilităţi. Pentru a pune capăt crizei de pe insula, autorităţile elene au suplimentat numărul de feriboturi iar cursele vor continua şi astăzi. Un diplomat român se află acum în zona portului Alexandropolis pentru a oferi ajutor consular românilor.

A fost o nouă noapte albă pentru turiştii care au rămas în continuare blocaţi în Samothraki. În speranţa că se vor întoarce pe continent, oamenii au format cozi interminabile în port. Cei mai mulţi dintre români au reuşit, însă, să ajungă acasă. Experienţa pe care au trăit-o le-a lăsat în schimb un gust amar.

Românii se plâng că vacanţa forţată i-a costat câteva sute de euro în plus. Preţurile la cazări au explodat după izbucnirea crizei.

Iar biletele care le asigurau transportul până în Alexandropolois s-au scumpit cu 10 euro.

Insula Samothraki este legată de restul lumii printr-o singură rută de nave, prin Alexandropolis. Iar cei care nu au plecat cu maşina au un drum complicat de parcurs pentru a ajunge acasă. Pentru că nu există zbor direct Alexandropolis - Bucureşti. Există doar o cursă cu escală prin Atena, Istanbul sau Larnaca. Unii nu pot beneficia, însă, nici de acel zbor.

Problemele continuă şi în insula Evia. A fost declarată stare de urgenţă din cauza incendiilor de vegetaţie, iar sute de pompieri se luptă zi şi noapte cu flăcările. Depăşite de situaţie, autorităţile elene au apelat la celelalte ţări europene pentru ajutor.

Mii de marinari, zeci de nave și aeronave și demonstrații spectaculoase pe mare, de Ziua Marinei!... Angajații unui local au bătut 25 de tineri cu bâte și lopeți! Petrecerea de majorat s-a trasformat în câmp de luptă!...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x