Antena Căutare

Qatar a interzis consumul de alcool la Cupa Mondială de Fotbal 2022. Ce soluție a găsit, în schimb, producătorul de bere Budweiser

Qatar a interzis comercializarea alcoolului pe stadioanele Cupei Mondiale, iar un producător de bere a rămas cu stocuri uriașe cu care nu are ce să facă. Într-un ultim moment, compania a găsit o soluție. Iată ce a decis să facă cu cantitatea uriașă de bere rămasă.

colaj
Qatar a interzis consumul de alcool la Cupa Mondială de Fotbal 2022. Ce soluție a găsit, în schimb, producătorul de bere Budweiser | Shutterstock

Decizia de ultim moment a Qatarului de a interzice alcoolul pe stadioanele Cupei Mondiale de Fotbal a lăsat producătorul de bere Budweiser cu o mulțime de exemplare pe cap, potrivit CNN. Cu toate acestea, compania a identificat o soluție ingenioasă prin care să se debaraseze de berile trimise în Qatar.

Citește și: Care e motivul pentru care Shakira nu va cânta în deschiderea Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Gestul care i-a îngrijorat pe fani

Ce va face producătorul de bere Budweiser cu toată berea trimisă în Qatar

Contractul semnat între Budweiser, al doilea cel mai vândut brand de bere din lume și Qatar valora 75 de milioane de euro, potrivit Antena 3. Producătorul de bere stabilise deja punctele de vânzare ale berii în oraşul Doha, când autorităţile locale au anunţat interdicţia alcoolului atât pe stadion, cât şi pe străzi, ceea a lăsat în aer termenii contractului.

Cu toate acestea, consumul de alcool este permis doar în anumite zone dedicate suporterilor. În aceste zone, fiecare fan îşi poate procura maxim patru pahare de bere, pentru suma de 15 euro paharul.

După ce a aflat decizia de interzicere a alcoolului, Budweiser a decis să ofere dozele de bere nevândute către țara care va câștiga turneul final, potrivit unui anunț făcut de companie, citat de CNN. Ulterior, se pare că informația a fost confirmată chiar de către companie, care a transmis că „dorește să aducă această sărbătoare de pe stadioanele Cupei Mondiale FIFA la fanii țării câștigătoare", potrivit CNN Business.

„O nouă zi, un nou tweet. Echipa câștigătoare va primi berile. Cine se va impune?", a fost anunțul companiei, pe pagina oficială de Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Vom găzdui cea mai importantă sărbătoare a campionatului pentru țara câștigătoare. Pentru că, pentru fanii învingători, ei au cucerit lumea. Mai multe detalii vor fi împărtășite atunci când ne vom apropia de finală", a declarat un purtător de cuvânt al Anheuser-Busch InBev într-un comunicat, citat de CNN Business.

Citește și: Cupa Mondială din Qatar va fi accesibilă suporterilor, din punct de vedere financiar

Qatar a decis să interzică comercializarea alcoolului pe stadioanele Cupei Mondiale de Fotbal

Cu doar câteva zile înainte de a începe Cupa Mondială, Qatar a anunțat că cele opt stadioane nu pot comercializa berea cu alcool produsă de către compania Budweiser. Această decizie le-a lăsat fanilor o singură opțiune și anume, berea fără alcool.

„În urma discuțiilor dintre autoritățile din țara gazdă și FIFA, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice asupra Festivalului Fanilor FIFA, a altor destinații pentru fani și a locurilor licențiate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadionului Qatarului pentru Cupa Mondială FIFA 2022", a declarat, săptămâna trecută, FIFA, forul de conducere al fotbalului.

Qatar este o țară musulmană, considerată foarte conservatoare, care reglementează foarte strict vânzarea și utilizarea alcoolului, potrivit aceleași surse menționate mai sus. Cu toate acestea, în luna septembrie, oficialii au declarat că fanii cu bilete vor putea cumpăra bere alcoolică cu trei ore înainte de startul meciului și timp de o oră după fluierul final, dar nu și în timpul meciului.

Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 va avea loc până pe 18 decembrie.

Citește și: FIBA: World Cup 2023 va avea loc între 25 august şi 10 septembrie

De ce a murit, de fapt, Bruce Lee. Cercetătorii susțin că au descoperit cauza reală a morții legendei artelor marțiale... Turiști români, intoxicați cu insecticid. Ce s-a întâmplat la un hotel din Râmnicu Vâlcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x