Antena Căutare

ÎPS Teodosie, împotriva petrecerilor de Halloween. Ce a spus despre copii: „În loc să primească lumină...”

Arhiepiscopul Tomisului consideră că cei mici fac un păcat atunci când sărbătoresc Halloween-ul! Iată ce declarație controversată a făcut din nou ÎPS Teodosie!

Galerie
ÎPS Teodosie, împotriva petrecerilor de Halloween. | Hepta, Observator News

Arhiepiscopul Tomisului și-a exprimat punctul de vedere cu privire la sărbătoare de Halloween.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie susține cât se poate de clar faptul că cei mici ar trebui să stea departe de astfel de activități care, din punctul său de vedere, reprezintă un păcat.

Citește și: Cum să te aperi de deochi. Părintele Teodosie a dezvăluit ce trebuie să porți

Iată ce a spus despre copiii care petrec sărbătoarea de Halloween!

Articolul continuă după reclamă

ÎPS Teodosie, împotriva petrecerilor de Halloween. Ce a spus despre copii: „În loc să primească lumină...”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a dezvăluit în cadrul unei emisiuni radio care este părerea lui cu privire la persoanele care sărbătoresc Halloween-ul, punând accent în special pe cei mici.

Potrivit Arhiepiscopului Tomisului, copiii nu ar trebui să participe la petrecerile care celebrează Halloween-ul. Preotul consideră că implicarea celor mici în astfel de activități este un păcat pentru că ei nu primesc „lumină”, ci doar „amăgire și întuneric”.

Declarația pe care a făcut-o a stârnit din nou un val de controverse în online, mai ales că în ultimii ani, la noi în țară tot mai mulți români au început să organizeze petreceri pentru această sărbătoare. Iată ce a spus!

„Da, este un păcat. În loc să primească lumină, copiii primesc amăgire și întuneric acolo”, a declarat Arhiepiscopul.

Citește și: ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. De data aceasta, ținta au fost copiii. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului

În ultima perioadă, ÎPS Teodosie a făcut o serie de declarații derapante care i-au adus multe critici din cauza modului în care se exprimă, dar și a îndemnurilor deplasate.

Înaltul Prelat a fost întrebat de o persoană credincioasă dacă poate cere dezlegare de la duhovnic pentru a mânca frupt în zi de post, deoarece suferă de o boală neurologică care necesită ca organismul să fie hrănit foarte bine.

Părintele nu s-a sfiit să îi răspândă cât se poate de clar că nu ar trebui să se ia după medic în cele sufletești, deoarece acesta nu ar avea pregătirea duhovnicească.

Iată ce a declarat în urmă cu aproximativ o săptămână cu privire la credibilitatea medicilor.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

De asemenea, părintele nu este la primul îndemn de acest fel, ci le-a mai recomandat credincioșilor să nu mai aibă încredere în tratamentele medicamentoase:

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”

Citește și: Pelerinajul de Sfântul Dimitrie 2024: Peste 15 000 de credincioși prezenți la moaște. Coada s-a format încă de la 5 dimineața

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie 2024: Peste 15 000 de credincioși prezenți la moaște. Coada s-a format încă de la 5 dimi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei Vineri, 25.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x