Antena Căutare

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. De data aceasta, ținta au fost copiii. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului

Înaltpreasfințitul Teodosie face o nouă afirmație controversată. Arhiepiscopul Tomisului spune vorbe grele în privința copiilor cu boli psihice.

Galerie
Arhiepiscopul Tomisului despre bolile psihice | Shutterstock, Hepta

Arhiepiscopul Tomisului nu este străin de declarațiile controversate. Acesta a avut mai multe ieșiri publice care au uluit audiența.

După ce a vorbit despre „calendarul plăcerilor” pentru soți, acesta a vorbit despre bolile psihice la copii și de la ce pornesc ele.

Citește și: Ultima declarație a lui Teodosie care i-a înfuriat pe români. Are legatură cu fumătorii

„Canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soți în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână, dacă nu e post”, a declarat Înaltpreasfințitul Teodosie.

Totodată, acesta a declarat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble niciodată cu capul descoperit. Întrebat de o victimă a violenței domestice cum poate scăpa de soțul abuziv, acesta a spus că trebuie să-și „ducă crucea”.

Citește și: Ministrul Justiției și Ministrul Familiei intervin și îl acuză pe ÎPS Teodosie de „derapaj inacceptabil” și de „lipsă de respect”

Înaltpreasfințitul Teodosie a susținut și faptul că bărbații care se căsătoresc cu femei divorțate comit adulter.

Declarațiile controversate nu se opresc însă aici. Acesta a fost invitat la un psot de radio local, unde a fost întrebat despre rugăciunile care se spun pentru vindecarea de bolile psihice.

Citește și: Înaltpreasfințitul Teodosie face din nou o declarație controversată. Ce le spune femeilor care sunt agresate de soți

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. De data aceasta, ținta au fost copiii. Ce a spus Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului susține, potrivit unei surse, că bolile psihice sunt, de fapt, niște slăbiciuni ale omului și rezultatul păcatelor acestora. Totodată, spune că bolile psihice la copii sunt o consecință a păcatelor părinților.

Citește și: IPS Teodosie, declarațiile care au stârnit un val de reacții: "Dumnezeu nu obligă pe nimeni". Ce crede despre nevoia vaccinării

„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor.

Citește și: Ediție specială iUmor sezonul 16, 12 mai 2024. Alege comedia. Marcelo Cobzariu, ”uns” arhiepiscop: „Femeia are rolul ei...”

Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, afirmă Înaltpreasfințitul Teodosie.

Citește și: George Simion s-a cununat religios cu Ilinca. Imagini de la slujba oficiată de ÎPS Teodosie

De asemenea, Arhiepisopul Tomisului este de părere că jertfa și dragostea pot vindeca bolile psihice mult mai eficient decât medicamentele.

Citește și: IPS Teodosie cere „post şi rugăciune cât mai intensă” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului! A instituit 3 zile de post

„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a mai adăugat acesta.

Citește și: Care este adevăratul nume al lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a vrut să scape rapid de numele primit la naștere

Cu toate acestea, Înaltpreasfințitul Teodosie nu a răspuns la întrebarea inițială, aceea despre rugăciunile specifice pentru bolile psihice.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel Miercuri, 11.09.2024, 15:59
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x