Antena Căutare

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că face minuni în zi de sărbătoare

Este o zi mare pe data de 7 ianuarie 2024 pentru credincioși. Acesta îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul. Există o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții legate de această sărbătoare. Se spune că astăzi este bine să rostești o rugăciune veche, încă din bătrâni, care poate face minuni.

Pictură cu Sfântul Ioan Botezătorul și mâini care se roagă ținând o cruce Galerie
Cei mai mulți enoriași rostesc și cea mai veche rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul | Shutterstock

Printre cele mai importante sărbători din luna ianuarie 2024 se numără și Sfântul Ioan Botezătorul. Acesta este sărbătorit de creștini pe data de 7 ianuarie. Peste 2 milioane de români îi poartă numele și își aniversează onomastica în această perioadă.

În Biblie, Sfântul Ioan este cunoscut și drept vărul după trup al Mântuitorului. Mai mult, credincioșii îl numesc și „Înaintemergătorul” deoarece a anunțat venirea lui Iisus Hristos. Ziua de 7 ianuarie are o mare semnificație pentru creștini.

Tot de Sfântul Ioan Botezătorul există o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții de care poporul ține cont. În această zi este bine ca oamenii să se stropească cu agheasmă pentru a fi feriți de boli pe parcursul anului.

Citește și: Rugăciunea săptămânală care te poate te ține departe de cele rele. Când se rostește și cui îi este închinată

Cei mai mulți enoriași rostesc și cea mai veche rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Cuvintele rostite de credincioși ar fi făcătoare de minuni. Te ferește de rele și îndeplinește cele mai mari dorințe.

Ce rugăciune trebuie spusă de Sfântul Ioan Botezătorul. Rostește-o pe 7 ianuarie și așteaptă să se întâmple

Rugăciunea este modalitatea prin care enoriașii își consolidează relația cu Dumnezeu. Tot mai mulți oameni se roagă pentru sănătatea lor și a celor dragi, dar și pentru fericire. Există o mulțime de motive pentru care credincioșii i se închină lui Dumnezeu.

Cea mai veche rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul este făcătoare de minuni. Trebuie să o rostești pe 7 ianuarie, iar mai apoi să aștepți să se întâmple. Iată cum poți aduce norocul în viața ta. Încă din bătrâni se spune că te ferește de rele și îndeplinește dorințele adevăraților credincioși.

Citește și: Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a sta departe de cele rele. Cât timp se rostește și de ce este atât de importantă

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătești pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”. Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-i dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!”. Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său.

Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”, este rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Ioan Botezătorul, potrivit spynews.ro.

La mulți ani, Ion și Ioana! Mesaje frumoase pentru cei care poartă numele acestui sfânt... La câte zile după Bobotează este bine să speli rufe. De la ce pleacă această superstiție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x