Antena Căutare

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a sta departe de cele rele. Cât timp se rostește și de ce este atât de importantă

Credincioșii poartă prin intermediul rugăciunii un dialog cu Dumnezeu prin care fie Îi cer sănătate și lucruri bune, fie Îi mulțumesc pentru tot cea ce au primit de-a lungul timpului. Prin rugăciune, oamenii se simt mai aproape de Dumnezeu și feriți de cele rele. Iată una dintre cele mai eficiente rugăciuni prin care poți ține răul departe de tine.

Imagine cu o femeie care se roagă. Galerie
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a sta departe de cele rele. | Shutterstock

Credincioșii încep de cele mai multe ori conversația cu Dumnezeu prin a-I mulțumi pentru cele avute și pentru cele întâmplate pe parcursul vieții. Deși majoritatea creștinilor rostesc aceeași rugăciune în fiecare seară, este bine ca ei să rostească și alte rugăciuni pentru a fi feriți de cele rele și pentru sănătate.

Celebrele rugăciuni „Înger, îngerașul meu” și „Tatăl nostru” sunt unele dintre cele mai apreciate rugi de către majoritatea creștinilor. Cu toate că cei mici rostesc „Înger, îngerașul meu”, încă de la o vârstă fragedă, aceștia sunt bucuroși să afle și alte rugăciuni prin care pot comunica cu Dumnezeu. Iată care este rugăciunea pentru toate vârstele care are rolul de a ne proteja de rău.

Citește și: Unde se află moaștele Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Unde se pot ruga creștinii pentru sănătate

Rugăciunea care te ține departe de rele

„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi (băutura, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniștea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplari, eu și Casa mea, familia și colaboratorii de la muncă.

Citește și: Rugăciunea făcătoare de minuni către Maica Domnului. Rostește-o la miezul nopții și te va scăpa de probleme!

Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soarta bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și făcăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea.

Doamne, ferește casa mea de ură și invidie, de certuri, de bătai, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost. Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări și viață fără de primejdii.

Citește și: Postul Crăciunului 2023. Orele între care trebuie să ținem post miercuri și vineri

Doamne, întărește-mă și păstrează-mi credința strămoșilor, credința creștinilor. Doamne, ocrotește pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) și dezleagă blestemele viilor și morților căzute asupra noastră. Și luminează mintea și soarta copiilor noștri, dă-le spor la învățătură și reușită în viață.

Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțeleptește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul). Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfântă! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

Citește și: Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie 2023. Ce se mănâncă și ce este interzis

Rugăciunea se rostește timp de o lună pentru cele mai bune rezultate. Este important ca dialogul cu Dumnezeu să fie unul constat și sincer, astfel creștinii putând să simtă cu adevărat ce înseamnă credința și puterea lui Dumnezeu.

Pentru fiecare creștin în parte, rugăciunea simbolizează cu totul altceva. Fie că prin intermediul acestui dialog oamenii împărtășesc cele mai ascunse dorințe sau că Îi mulțumesc lui Dumnezeu, rugăciunea este cea mai simplă cale prin care credincioșii pot comunica cu divinitatea.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x