Antena Căutare

Rugăciunea către Sfântul Vasile cel Mare. Te ferește de lucruri necurate în 2024

Calendar ortodox, 1 ianuarie 2024 - Sfântul Vasile cel Mare, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Iată ce rugăciune este bine să rostești în prima zi a anului! Sfântul îți sare imediat în ajutor.

Rugăciunea către Sfântul Vasile cel Mare. Te ferește de lucruri necurate în 2024 Galerie
Rugăciunea către Sfântul Vasile cel Mare. Te ferește de lucruri necurate în 2024 | Shutterstock

Sfântul Vasile se sărbătorește în prima zi a anului. Pe lângă tradițiile și superstițiile care se respectă cu sfințenie astăzi, creștinii înalță și o rugăciune către Sfântul Părinte pentru iertarea păcatelor, dar și pentru vindecarea sufletului și a trupului.

Sântul Vasile cel Mare a acordat o mare atenție păturii sărace și a celor oprimați, a făcut nenumărate acte de caritate și a fost iubit nu doar de creștini ortodocși, ci și de evrei și păgâni, care au participat la înmormântarea sa.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. Ce este bine să faci și să nu faci în prima zi a anului 2024

Rugăciunea de Sfântul Vasile cel Mare pentru vindecare și iertarea păcatelor

Iată rugăciunea pe care e bine să o rostești pe data de 1 ianuarie a fiecărui an, atunci când este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare!

„Știu, Doamne, că cu nevrednicie mă împărtășesc cu preacurat Trupul Tău, și cu scump Sângele Tău, și sunt vinovat, și osânda îmi mănânc și-mi beau, nesocotind Trupul și Sângele Tău, al Hristosului și Dumnezeului meu; ci întru îndurările Tale nădăjduind, mă aproprii la Tine, Cel ce ai zis: Cel ce mănâncă Trupul meu și bea Sângele Meu, rămâne întru Mine și Eu întru el.

Îndură-Te deci spre mine, Doamne, și nu mă da spre batjocură pe mine păcătosul, ci fă cu mine după mila Ta; și să-mi fie mie Sfintele acestea spre vindecare, și curățire, și luminare, și pază, și mântuire, și spre sfințirea sufletului și a trupului; spre depărtarea a toată nălucirea și fapta vicleană, și lucrarea diavolească ce se lucrează cu dinadinsul întru mădularele mele; spre îndrăznirea către Tine și spre iubirea Ta; spre îndreptarea vieții și spre întărire; spre adăugarea virtuții și a desăvârșirii; spre împlinirea poruncilor; spre împărtășirea cu Sfântul Duh; spre merindea vieții veșnice, și spre răspuns bine primit la înfricoșata judecată a Ta, iară nu spre judecată, sau spre osândă. Amin!”.

Citește și: Rugăciunea Sfântului Vasile cel Mare. Se rostește pe 1 ianuarie pentru vindecare și iertarea păcatelor

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x