Antena Căutare

Șapca lui Nicolae Ceaușescu, dar și teza de doctorat a Elenei Ceaușescu sunt scoase la licitație. Care e prețul de pornire

Se pare că mai multe obiecte care au aparținut fostului dictator și soției sale pot fi cumpărate acum de către doritori. Află din rândurile de mai jos de la ce sumă se licitează articolele cu valoare istorică.

Deza de doctorat a Elenei Ceaușescu, captură făcută pe YouTube Galerie
Șapca lui Nicolae Ceaușescu, dar și teza de doctorat a Elenei Ceaușescu sunt scoase la licitație. Care e prețul de pornire | Hepta/Captură Youtube

Peste 30 de obiecte istorice care au aparținut cândva cuplului Ceaușescu vor fi prezentate și scoase la licitațe vineri, pe 19 mai, prețul de pornire fiind deja stabilit, potrivit Digi24.

Până atunci, cei care doresc să vizioneze piesele pot veni la expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță. Pe lângă șapca purtată de Nicolae Ceaușescu, dar și teza de doctorat în chimie, la care Elena Ceaușescu a muncit cu sudoarea frunții, mai pot fi admirate afișe sau fotografii semnate de cuplul dictatorial.

Citește și: Unde se află orașul scufundat din România. De ce a fost băgat sub ape de Nicolae Ceaușescu

Care e prețul de pornire pentru șapca care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu

Potrivit informațiilor, lucrarea care i-a adus titlul de doctor în chimie soției lui Nicolae Ceaușescu și care are ca temă „Polimerizarea izoprenului” va avea prețul de pornire de 300 de euro. Această teză face parte din mica serie de trei exemplare dactilografiate, originale, a cărei realizare era obligatorie potrivit regulamentelor în vigoare în epocă.

Următoarea piesă istorică este șapca din bumbac, cu croială bărbătească, care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire pentru acest articol vestimentar este de 600 de euro și este însoțit de certificatul R.A.P.P.S. eliberat la data vânzării acesteia prin licitațiile din anii 1991-1993, potrivit sursei citate mai sus.

Imaginea cu șapca care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu este disponibilă pe acest link:

Care e prețul de pornire pentru sticla de colecție de Vodkă „Ceaușescu"

La același eveniment va fi scoasă la licitație și o sticlă de colecție de Vodkă „Ceaușescu. Disponibilă în tiraj limitat la începutul anilor `90, băutura are un preț de pornire de doar 35 de euro, ea fiind încă în stare perfectă.

Din aceeași categorie de obiecte limitate face parte și un bar în formă de glob pământesc cu lampă, sculptat în lemn, decorat cu harta României, care a fost făcut cadou de filiala P.C.R. Bihor lui Nicolae Ceaușescu. Obiectul de decor are un preț de pornire de 200 de euro, potrivit Digi24.

Printre restul pieselor valoroase se numără și o fotografie în care Nicolae Ceaușescu este surprins în mina de la Petrila, în timp ce împinge un furgonet. Fotografia, realizată de celebrul fotograf Armand Rosenthal, are prețul de pornire de 50 de euro, potrivit Spynews.

Imaginea este completată de o colecție de alte 22 de fotografii care îl reprezintă pe dictatorul român după cutremurul din 1977.

Citește și: Una dintre mesele de şah ale lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie cu un preț de pornire de 350 de euro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x