Una dintre mesele de şah ale lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie cu un preț de pornire de 350 de euro

Una dintre mesele de şah din fosta colecţie Nicolae Ceauşescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitaţiei de Design de Interior din 1 octombrie la un preţ de pornire de 350 de euro, anunţă Artmark.

Una dintre mesele de şah ale lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie

Masa de şah este una de dimensiuni monumentale, folosită de Nicolae Ceauşescu în timpul dialogurilor sale de lucru.

Cu un preţ de pornire de doar 350 de euro, masa de şah, dotată cu două postamente sculptate, a fost confecţionată într-un atelier românesc, probabil la Arad, din lemn de esenţe diverse, adăugându-i-se două sertare masive la centură.

Piesa de colecţie este însoţită de certificatul de provenienţă RAAPPS (şi de vânzare în licitaţiile organizate la începutul anilor 1990 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidenţiale).

Istorică, dedicată iubitorilor de şah, colecţionarilor, masa reprezintă nu doar un obiect decorativ sau cu valoare culturală, ci şi o piesă de colecţie sau un recipient de valoare financiară.

Masa de şah din colecţia Nicolae Ceauşescu se regăseşte între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecţie care vor fi scoate la vânzare în Licitaţia de Design de Interior.

Printre acestea se fac remarcate garniturile pentru salon, colecţia de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravanelele Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpile extravagante Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vasele din materiale rare.

Până joi, 1 octombrie, atunci când se va desfăşura exclusiv online, pe platforma de licitaţii Artmark Live, Licitaţia de Design de Interior, piesele de colecţie pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Sursa: News.ro

Ultimele știri