Antena Căutare

Școlile din cinci județe s-au închis din cauza condițiilor de vreme severe. Ce se întâmplă cu orele de curs pentru un moment

Din cauza condițiilor de vreme severă mai multe școli din țară au fost nevoite să se închidă și să își suspende orele de curs. Iată care sunt acestea și ce vor face elevii.

Imagine cu elevi care merg prin ninsoare abundentă. Galerie
Școlile din cinci județe s-au închis din cauza condițiilor de vreme severe. | Shutterstock

Viscolul și ninsoarea au creat probleme serioase în mai multe zone din țară în data de 26 noiembrie 2023. Din cauza condițiilor meteorologice problematice în cinci județe din țară s-a luat decizia de a se închide școlile în data de 27 noiembrie 2023 pentru evitarea posibilelor probleme de transport ale elevilor.

Sute de copii vor rămâne acasă în ziua de luni, 27 noiembrie 2023, după ce Ministerul Educației a luat această decizie în urmă cu puțin timp pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila, Galați și Călărași.

Citește și: Drumuri din mai multe zone din țară sunt închise și blocate. Pe unde nu se poate circula din cauza zăpezii și a viscolului

Ce se întâmplă cu orele de curs pentru un moment

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.

Așadar, în funcție de fiecare județ, orele de curs fie vor fi ținute în regim online, fie vor fi recuperate în zilele de weekend.

Ce informații au transmis oficialii

Mai multe surse oficiale au anunțat închiderea școlilor, făcând anunțuri chiar și în mediul online.

Pentru județul Constanța, unde au fost emise șase alerte de condiții meteo extrem de severe, a fost transmisă pe Facebook următoarea informație:

„Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța”

Pentru județul Tulcea, au fost emise șase alerte de condiții meteo extrem de nefavorabile, iar informația transmisă de Liceul Tehnologic Vasile Bacalu din județ este următoarea:

„Luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Tulcea (...) date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației”

Citește și: Vine iarna în România! Cod portocaliu de ninsori și viscol în mai multe judete din țară, în acest weekend. Ce zone sunt afectate

Inspectoratul Școlar Județean Brăila a publicat, de asemenea pe pagina de Facebook, documentul prin care s-a luat această hotărâre.

„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mâine, 27 noiembrie 2023, se vor suspenda cursurile, în format fizic, în toate unitățile de învățământ din municipiul și județul Brăila”

Și în Galați s-a ajuns la această decizie, Instituția Prefectului făcând o postare pe pagina de Facebook în acest sens.

„Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați” este informația transmisă în mediul online.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent

Inspectoratul Școlar Județean Călărași a trasnmis pe pagina de Facebook următorul mesaj:

„Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.”

Cu ce se confruntă femeia care nu a mai mâncat de patru ani. Cum arată și cum este posibil acest lucru... MediCOOL sezonul 5. Beneficiile utilizării retinolului în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Ce este și cine îl poat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x