Antena Căutare

Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent

Codul Rutier îi obligă pe conducătorii auto să aibă cauciucuri de iarnă când circulă pe drumuri cu noroi, zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică.. Iată la ce trebuie să fii atent când îți cumperi anvelope și ce înseamnă inscripțiile M+S, M.S. sau M&S.

Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent
Codul Rutier îi obligă pe conducătorii auto să aibă cauciucuri de iarnă când circulă pe drumuri cu noroi, zăpadă, gheaţă sau polei. | Profimediaimages.ro

Alegerea caucicurilor de iarnă poate fi o provocare pentru șoferi, mai ales că există multe tipuri pe piață.

Citește și: Cât a ajuns să coste să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Românii trebui să caute adânc în buzunare

Ce înseamna literele M+S, M.S. sau M&S de pe cauciucurile de iarnă

Iniţiale precum MS, M+S sau M&S sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă şi pot fi uşor recunoscute: „TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, potrivit unui comunicat transmis RAR.

Articolul continuă după reclamă

Semnele M+S, M.S. sau M&S pe cauciucurile de iarnă indică că acestea sunt proiectate pentru condiții de iarnă, precum zăpadă sau gheață. M+S provine de la "Mud and Snow" (noroi și zăpadă) și indică că acele cauciucuri sunt potrivite pentru condiții de iarnă moderate.

"Registrul Auto Român respinge cu fermitate informaţiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece. În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român”, transmite RAR.

„Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declaraţie de presă având ca subiect anvelopele de iarnă! Prin urmare, atâta timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S NU EXISTĂ SANCŢIUNI!”, mai subliniază RAR.

Ce semnifică simbolul fulgului de zăpadă cu trei vârfuri de pe cauciucurile de iarnă

Newsone.ro precizează că șoferii care își doresc să fie siguri că dispun de anvelope de iarnă de înaltă performanță, ar trebui să-și achiziționeze cauciucuri pe care se regăsește simbolul fulgului de zăpadă într-un munte cu trei vârfuri.

Acesta indică faptul că anvelopele au fost testate și aprobate pentru utilizare în condiții severe de iarnă. Testele includ aderența la zăpadă și gheață, performanța la frânare și manevrabilitatea pe drumuri alunecoase. Potrivit aceleiași surse menționate mai sus, anvelopele cu acest simbol sunt recomandate în special pentru zonele cu ierni aspre și condiții dificile de condus.

Citește și: Când trebuie montate cauciucurile de iarnă, de fapt. Registrul Auto Român a făcut anunțul

Cum poți dezgheța geamurile și ușile mașinii repede. Trucul care îți salvează timpul dimineața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative Joi, 25.07.2024, 09:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x