Antena Căutare

Laudă-l pe Ceaușescu și vei ajunge în pușcărie! Simbolurile și partidele comuniste vor fi interzise prin lege

Nostalgia s-ar putea pedepsi cu puşcăria! Mai mulţi parlamentari au propus o lege prin care simbolurile şi partidele comuniste să fie interzise, în România.

Nostalgia s-ar putea pedepsi cu puşcăria! Mai mulţi parlamentari au propus o lege prin care simbolurile şi partidele comuniste să fie interzise, în România.

Proiectul nu face, însă, nicio deosebire între fanatici şi i şi cei care doar vor să îşi amintească de aşa numitele "vremuri de aur". Până şi tricourile cu secera şi ciocanul sau celebrele căciuli cu stema fostei Republici Socialiste sunt prevăzute în propunere.

Trezesc amintiri şi apar periodic în moda străzii. Imaginile şi simbolurile fostului regim comunist sunt în continuare vii printre noi. Parlamentarii vor să schimbe acest lucru. Organizaţiile, manifestările şi simbolurile cu caracter comunist ar putea fi interzise.

Nicolae și Elena Ceaușescu

În proiectul de lege, confecţionarea, vânzarea, răspândirea sau purtarea însemnelor comuniste se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni, la 3 ani. Cei mai afectaţi vor fi colecţionarii.

De-a lungul anilor, obiectele din colecţia "Epoca de aur" s-au vândut cu zeci de mii de euro.

Parlamentarii recunosc, însă, că legea are nevoie de clarificări.

Legea va intra în dezbaterea senatorilor, săptămâna viitoare.

Un restaurant belgian a devenit cel mai bun din lume. Uite ce preparate serveşte... Mark Zuckerberg a făcut schimb de replici cu o bunicuță pe Facebook! Răspunsul lui a fost extrem de acid!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x