Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

1.116 suflete ucise, 4.089 răniți. Valentin Ceaușescu vrea să fie victimă în Dosarul Revoluției: ”Mi-au omorât părinții”

Ultimul copil în viață al cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, Valentin, s-a constituit parte vătămată în Dosarul ”Revoluției”, aflat pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție. ”Succesor al persoanei vătămate Ceaușescu Elena și Ceaușescu Nicolae”, scrie la dosar. În Decembrie 1989 și-au pierdut viața 1.116 oameni, iar alți 4.089 au fost răniți

Valentin Ceaușescu este unicul copil în viață al fostului cuplu dictatorial

Valentin Ceauşescu, ultimul fiu în viaţă al fostului cuplu dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu, s-a constituit parte vătămată în Dosarul „Revoluţiei”, cel de pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Implicarea lui Valentin Ceauşescu în Dosarul „Revoluţiei” pare a avea legătură cu susţinerile procurorilor, consemnate în rechizitoriu: diversiunile create după 22 decembrie de către Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, gen. (r.) Iosif Rus şi Emil „Cico” Dumitrescu (n.r.- decedat în ianuarie 2019) ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, pe 21 februarie, un nou tremen în cameră preliminară al procesului în care au rămas să răspundă „prezent” în instanţă doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus pentru infracţiuni contra umanităţii.

Cea mai dulce durere. Povestea din spatele faimoasei fotografii a Revoluției. ”Am văzut un camion plin cu cadavre!

Surse apropiate procesului au declarat că Valentin Ceaușescu a trimis la dosar o serie de documente în care arată că este succesorul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, despre care susține că au calitatea de ”persoane vătămate”. ”Când am văzut numele lui Valentin, am spus că este o coincidență de nume. Dar scrie clar: <<succesor al persoanei vătămate Ceaușescu Elena și Ceaușescu Nicolae>>. Nu are pretenții. Dar poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”, a declarat, pentru ”Adevărul”, o sursă.

”Am vrut să-i tai capul copilului său nevinovat, să i-l dau în brațe și să simtă și el ce-am simțit eu!

1.116 suflete ucise, 4.089 răniți. Valentin Ceaușescu vrea să fie victimă în Dosarul Revoluției: ”Mi-au omorât părinții”

Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată Dosarul „Revoluţiei din decembrie 1989”, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Ion Iliescu, membru şi preşedinte al Comitetului Frontului Salvării Naţionale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu (n.r. – în prezent decedat), fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

Ceaușescu a fost ucis de blestemul Spitalului Brâncovenesc: ”Și de moarte năpraznică, în zi de Crăciun să crape cel care se va atinge de aceste locuri”...

Valentin Ceaușescu, 72 de ani, este unicul copil rămas în viață al cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, executat pe 25 decembrie 1989, la Târgoviște. Ceilalți doi au fost Zoia (1949 - 2006) și Nicu (1951 - 1996).

În evenimentele din Decembrie 1989 și-au pierdut viața 1.116 oameni, alți 4.089 fiind uciși.

Recomandari