Antena Căutare

150 de unități de învățământ vor primi suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar

Astăzi Guvernul urmează să aprobe, prin ordonanță de urgență, programul pilot de acordare a ajutorului alimentar pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar de stat.

150 de unități de învățământ vor primi suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar
Guvernul aprobă astăzi programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în instituțiile de învățământ

150 de unități de învățământ au fost propuse pentru a intra în cadrul acestui program-pilot. Unitățile sunt dispuse echilibrat la nivel naţional, în medii rezidenţiale diverse - "urban (mare, mic, central, periferic)/ rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), şi vor avea statut de unităţi de învăţământ pilot, conform prevederilor legale în vigoare, în care se va implementa programul".

Vezi AICI ordonanța de urgență

Potrivit medifax.ro: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi - pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus, prevede proiectul de OUG, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi.

Prima categorie de beneficiari

"Prima categorie include unităţi de învăţământ situate în medii geografice izolate/ greu accesibile - deltă, munte, câmpie (zonă depopulată/ zonă greu accesibilă din cauza condiţiilor naturale), în medii sociale defavorizate (comunităţi cu grad mare de vulnerabilitate - populaţie romă, copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi supuşi unor forme disimulate de abandon parental, copii supuşi unor forme de abuz parental prin muncă, abandonul şcolii, cutume şi mentalităţi culturale restrictive, în defavoarea minorului etc.) în medii sociale cu grad ridicat de pauperitate", se arată în nota de fundamentare.”

A doua categorie e beneficiari

A doua categorie de de "motor de incluziune socială", sunt prevăzute "în continuare liceele şi colegiile pedagogice, unităţi de învăţământ complexe, cu statut de centre de resurse educaţionale, care reunesc elevi din toate ciclurile de învăţământ, preşcolar - primar - gimnazial şi liceal, având în vedere faptul că, prin structura lor, acestea au şi şcoli de aplicaţie pentru practica pedagogică".

"Având în vedere specificul şi finalităţile educaţionale, aceste unităţi de învăţământ complexe au şi un procent ridicat de elevi proveniţi din mediul rural, potenţiali facilitatori pentru implementarea şi diseminarea proiectului", se mai precizează în nota de fundamentare.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul amânării majorării alocațiilor pentru copii! Ce s-a întâmplat, luni, în Senat

Noutăți privind acordarea biletelor de tratament pentru pensionari: "Cererea e mare și totuși rămân nedistribuite&q... Dirijoare lăsată pe drumuri pentru că postul ei se va desființa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x