Antena Căutare

2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni. Avertismentul unui specialist din Cluj

2.000 de cazuri pe zi în România în mai puțin de două săptămâni și carantină totală, la fel ca în martie și aprilie. Acestea sunt previziunile îngrijorătoare făcute de un specialist în sănătate publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni. Avertismentul unui specialist din Cluj
Răzvan Cherecheș, specialist sănătate publică la UBB Cluj: 2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală

"În mai puţin de două săptămâni ajungem la 2.000 de cazuri pe zi şi ne îndreptăm cu paşi mari spre un lockdown ca în martie şi aprilie", susține Radu Cherecheş, directorul departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

Cât ne protejează, de fapt, masca. Experimentul făcut de un medic român din SUA, dovada așteptată de toată lumea

Măsura carantinării localităților, neclară și luată tardiv

Specialistul în sănătate publică a precizat și faptul că acele criterii de carantinare a localităților sunt neclare, în ciuda existenței legii care permite aplicarea lor și consideră că măsura trebuia luată mult mai devreme, pentru a preveni explozia de cazuri noi de coronavirus, după valurile de relaxare a măsurilor.

"Sunt 8 criterii pentru carantinare, dar e foarte neclar dacă se utilizează două, patru sau toate dintre ele când autorităţile iau decizia de închidere a unei localităţi", a explicat acesta.

Simona Halep, Gheorghe Hagi şi Ion Ţiriac, mesaj la unison pentru români: " Depinde doar de noi să facem să fie bine! Purtați masca!"

"La 2.000 de cazuri, în mai puțin de două saptămâni, va exista carantină totală"

A fost lăsat, părerea mea, intenţionat un spaţiu de manevră pentru politicieni să decidă în funcţie de situaţie. Când tu vrei să protejezi populaţia, trebuie să ai criterii foarte clare, să iei măsuri ferme şi din timp, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Părerea mea, în mai puţin de două săptămâni ajungem la două mii de cazuri pe zi şi suntem pe un drum care ne îndreaptă cu paşi mari spre un lockdown ca în martie şi aprilie", a spus specialistul, la Europa FM.

Răzvan Cherecheş acuză autoritățile că nu au comunicat eficient și clar, lăsând loc de interpretări în expunerea mesajelor cu privire la modul în care ar trebui să se protejeze oamenii.

„Nu ar fi fost acceptabil ca un membru al Guvernului sau Parlamentului să apară în orice situaţie fără mască pe faţă. Am văzut preşedintele, premierul, parlamentari. Mesajul privind gravitatea pandemiei a fost decredibilizat”, a mai spus Cherecheș.

Restricții din perioada stării de urgenţă, din nou în vigoare. Autoritățile locale din Iași au decis să revină ia măsuri... Dovada că nu mai sunt locuri în spitale. Pacient intubat, transferat la Craiova pentru că nu s-a găsit pat liber la ATI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x