Antena Căutare

40 de bolnavi psihic, infectați cu coronavirus la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică în Suceava. Șefa DSP: ”Sunt așteptate rezultatele a altor 500 de teste!”

Zeci de persoane internate în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, Suceava, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. 600 de persoane au fost testate, însă deocamdată nu au venit rezultatele pentru toate. 

Potrivit informațiilor furnizate de șefa DSP Suceava, un pacient cu probleme pulmonare cronice s-a confruntat cu febră, iar apoi a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Astfel, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență Suceava, iar pacienții și personalul centrului au fost testați.

Deocamdată, însă, rezultatele au fost făcute publice în cazul a 100 de persoane, 40 dintre ele fiind pozitive.

Alte nouă persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor ajunge la 460, iar cel al persoanelor infectate la 8.936

Trifan a subliniat că cei de la Centru erau deja într-o carantină preventivă. Practic tot personalul s-a împărțit pe trei ture, fiecare fiind prezentă la muncă timp de două săptămâni zi și noapte, după care mergeau în izolare la domiciliu.

”Am înţeles că era un bolnav pulmonar cronic care a început să facă febră de acum o săptămână, personalul de la Sasca l-a izolat, l-a urmărit, l-a tratat şi atunci a fost trimis la spital şi acolo a fost depistat pozitiv.

Din acel moment am şi reacţionat pt că a fost depistat pozitiv înainte de sărbători. Noi am recoltat în tot acest weekend beneficiarilor și personalului dar nu am primit decât o parte din rezultate. Bănuiesc că în cursul zilei de mâine vom avea o imagine completă.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

De făcut în total sunt aproape 600, au venit rezultatele la 100 din care 40 sunt pozitive”, a spus Elena Trifan, DSP Suceava, potrivit Antena 3.

Şeful IGPR: Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2... O nouă decizie în privința persoanelor de peste 65 de ani! Ce a hotărât Guvernul, după o propunere formulată de Adrian S...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x