Antena Căutare

5 iunie - Ziua Învățătorului 2019: De ce elevii nu fac cursuri

Ziua Învățătorului (5 iunie) este sărbătorită în fiecare an în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc. Astfel că, pe 5 iunie 2019, elevii nu fac cursuri, ci vor presta activități specifice acestei sărbători. Află cât mai e până la vacanța de vară

5 iunie -  Ziua Învățătorului 2019: De ce elevii nu fac cursuri
ziua invatatorului 2019

Ziua Învățătorului (5 iunie) este sărbătorită în fiecare an în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc. Astfel că, pe 5 iunie 2019, elevii nu fac cursuri, ci vor presta activități specifice acestei sărbători. Află cât mai e până la vacanța de vară

Ziua Învățătorului este sărbătorită în România la data de 5 iunie începând din data de 9 octombrie 2007, când s-a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului, această zi urmând a avea un caracter educațional, național, apolitic și cultural.

Ziua Învățătorului coincide cu ziua de naştere a lui Gheorghe Lazăr, pedagog, teolog, traducător și inginer român, considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească. În anul 1818, Gheorghe Lazăr a înființat în București prima școală cu predare în limba română, și anume, Școala de la Sfântul Sava.

Potrivit calendarului anului școlar 2018-2019, aprobat de Ministerul Educației, pe data de 5 iunie toate unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice. De reținut este faptul că Ziua Învățătorului, 5 iunie, nu este instituită ca zi liberă nelucrătoare, în contractul colectiv de muncă aplicabil. Așadar, Ziua Învățătorului nu este zi liberă! Totuși, elevii vor veni la școală, dar nu vor face cursuri, precum în mod obișnuit.

5 iunie - Ziua Învățătorului. Cât timp mai e până la vacanța de vară

Vacanța de vară 2019 este progrmată să înceapă în date diferite, în funcție de clasele în care se află elevii. Astfel că, elevii din clasele primare și cei din calsele gimmnaziale (V, VI, VII) iau vacanța de vară pe 15 iunie 2019, data de 14 iunie 2019 fiind ultima lor zi de școală.

Vacanța de vară 2019 pentru elevii de gimanaziu aflați în ani terminali, respectiv în clasa a VIII-a, vor lua vacanța de vară mai devreme, dat fiind faptul că vor susține Evaluarea Națională, la finalul anului de studiu 2018-2019. Așadar, vacanța de vară 2019 începe pe 7 iunie 2019, cu o săptămână înaintea celorlalte clase de gimnaziu și din învățământul primar.

Vacanța de vară pentru elevii de liceu va începe după următorul program. Elevii din clasa a XII-a sunt cei care termină anul școlar cel mai devreme, și anume, la finalul lunii mai 2019, pe data de 31. Motivul este susținerea examenului de Bacalaureat.

Citește și:

5 iunie - Ziua Învățătorului 2019. În ce județ se închid școlile miercuri

5 iunie - Ziua Învățătorului 2019. Unde se închid școlile azi... Ion Iliescu, în continuare în spital! Ultimele informații despre starea de sănătate a fostului președinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x