Antena Căutare

5 lucruri pe care le au în comun oamenii de succes. Oricine are de învățat din ele

Nu există o rețetă a succesului, însă oamenii care au dat lovitura au câteva lucruri în comun. Îți arătăm ce fac ei și ce ar trebui pus în aplicare de cei care vor să le calce pe urme

Nu există o rețetă a succesului, însă oamenii care au dat lovitura au câteva lucruri în comun. Îți arătăm ce fac ei și ce ar trebui pus în aplicare de cei care vor să le calce pe urme.

Fiecare domeniu de activitate are secretele lui și drumul parcurs de un expert în aeronautică nu poate fi același cu al unui expert în medicină. Există, totuși, câteva principii de care majoritatea oamenilor de succes au ținut cont în carierele lor și care nu țin de domeniul de activitate, ci de alte aspecte. Iată ce au în comun majoritatea oamenilor de succes.

Investesc timp și resurse financiare în educarea lor permanentă

Educația este extrem de importantă pentru cei care își propun să atingă succesul. Fie că este vorba despre o educație formală sau una pe cont propriu, cert este că cei mai de succes, cât și cei mai bogați oameni din lume au studii aprofundate și au urmat unele dintre cele mai renumite școli din lume.

E suficient să te uiți în biografia oamenilor care au cunoscut succesul pentru a vedea unele dintre cele mai cunoscute școli din lume. London Business School, una dintre școlile unde a studiat Liviu Tudor, președintele Genesis Development, Harvard, Cambridge sau Sorbona sunt doar câteva dintre insitutuțiile de învățământ care se regăsesc pe lista școlilor pe care le-au urmat cei mai de succes oameni din lume.

Vor mereu să devină mai buni și nu se mulțumesc cu stagnarea

Ai crede că după ce atingi un anumit nivel financiar, te poți retrage liniștit pentru o vacanță continuă, însă, în realitate, oamenii care se bucură de succes au mereu dorința de a se auto-îmbunătăți indiferent de nivelul la care au ajuns și indiferent de suma din conturi. Poveștile de succes nu sunt cele ale oamenilor care ajung în vârf, ci a celor care se mențin acolo – aceasta este deviza oamenilor care reușesc și tocmai de aceea sunt mereu în competiție cu ei înșiși, nu cu cei din jur.

Investesc și învață de la noile generații

Generațiile noi vor clădi viitorul nostru, al tuturor, așa că este esențial ca tinerii să fie sprijiniți. Personalitățile, cei care au avut parte de performanțe în anumite domenii, știu că tinerii pot fi un exemplu din multe puncte de vedere și tocmai de aceea trebuie sprijiniți în demersurile lor.

Dacă ne uităm la majoritatea personalităților celebre, vom observa că fiecare dintre ei are un proiect prin care se ocupă de educarea generațiilor viitoare sau de oferirea de acces la informații tinerilor care nu își permit.

Nu sunt motivați de aspecte financiare, ci de propriile pasiuni

Nu doar veniturile contează, ci și pasiunea investită în carieră. Principala motivație a oamenilor de succes nu stă neapărat în obținerea unui venit cât mai mare, ci în aprofundarea și în dezvoltarea unui domeniu care îi pasioanează. Dacă aspectele financiare ar fi fost cele mai importante, atunci n-am fi avut în prezent o mulțime dintre inovațiile de care ne bucurăm în prezent.

Bill Gates era bogat înainte de ultimele inovații aduse pe piață de compania lui, Steve Jobs era și el bogat înainte să lanseze telefonul inteligent, însă aceste două personalități sunt un exemplu concludent în ceea ce privește importanța dăruirii și nu cea financiară.

Nu urmează tendințele, ci le stabilesc

Oamenii de succes nu sunt cei care urmează orbește trendurile, ci cei care își fac propriile reguli și își stabilesc obiectivele independent de ce fac cei din jurul său. Asta nu înseamnă că nu sunt atenți la ce se întâmplă în jur, ci doar că nu adoptă tendințe doar pentru că toată lumea o face.

Care dintre aceste cinci principii ți se pare cel mai important? Pe care l-ai adopta și tu?

Sursa foto: Shutterstock

Toți angajatorii aplică deducere de impozit pentru unii salariați. Te numeri printre ei?... Cum îți faci relații în domeniul în care lucrezi. Trei metode la care nu te-ai gândit până acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x