Antena Căutare

50 de persoane, retinute in cazul fraudelor pe Internet

50 de persoane au fost retinute in cazul retelei de fraude informatice si vor fi prezentati pentru mandat. Acestia sunt acuzati ca ar fi escrocat aproximativ 1.000 de persoane. Paguba se ridica la 20 de milioane de dolari.

Procurorii DIICOT au facut ieri 117 perchezitii in Bucuresti, Craiova, Targu Jiu, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Zimnicea, Alexandria, Resita si Pitesti, pentru destructurarea a trei grupuri specializate in fraude informatice pe site-uri de comert, care ar fi escrocat aproximativ 1.000 de persoane. Paguba se ridica la 20 de milioane de dolari.

Anchetatorii romani colaboreaza cu ofiterii US Secret Service si FBI.

In perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunturi fictive de vanzare a unor bunuri care in realitate nu existau (autoturisme, motociclete, ambarcatiuni usoare, produse electronice), suspectii au indus si mentinut in eroare mai multi cumparatori on-line, in cadrul platformelor de comert electronic www.eBay.com si www.craigslist.org, carora le-au fost transmise informatii false cu privire la realitatea anunturilor, modalitatea de achizitie, plata pretului, identitatea vanzatorului.

Sumele de bani aferente pretului platit de victime au fost colectate din strainatate (cel mai adesea de pe teritoriul SUA) cu folosirea de identitati false de catre membrii grupului si ulterior retransmise in Romania prin intermediul transferurilor rapide catre persoane afiliate grupului cu acest scop.



Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

VIDEO! Compozitorul Cornel Fugaru a fost inmormantat vineri la Cimitirul Bellu... BAC 2011: Ultima zi de inscriere la sesiunea din toamna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x