Antena Căutare

România a ajuns groapa de gunoi a Europei, din cauza importurilor ilegale. 500 de tone de deșeuri au fost aduse în țară

500 de tone de deşeuri din Anglia au intrat în România, prin portul Constanţa. Deşeurile urmau să ajungă în Afumaţi, iar în acte, deşeurile cu electrocasnice figurau drept „haine second-hand”.

România a ajuns groapa de gunoi a Europei, din cauza importurilor ilegale. 500 de tone de deșeuri au fost aduse în țară Galerie
500 de tone de deșeuri au fost aduse în țară

25 de containere cu 500 de tone de deşeuri au fost descoperite în portul Constanţa. România a ajuns groapă de gunoi pentru alte ţări.

Deşeurile vin din Anglia şi urmau să ajungă în Afumaţi. În acte, acestea erau prezentate drept haine second hand. În realitate, însă, erau echipamente electrice stricate şi alte deşeuri voluminoase, a anunțat Ministrul Mediului, Costel Alexe.

În plin scandal al deşeurilor, 250 de tone de gunoaie au fost arse noaptea trecută ilegal la Medgidia​

„Am anunţat la preluarea mandatului că #România nu va deveni groapa de gunoi a Europei şi astăzi am mers personal într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, iar unul din obiectivele principale a fost Portul Constanţa, un punct nevralgic pe axa importurilor de deşeuri. (...) Dacă nu ar fi fost prinse, cele 25 de containere ar fi introdus pe teritoriul României 500 de tone de deşeuri. Toate acestea au fost deja trimise înapoi în ţara de unde au venit”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

România a ajuns groapa de gunoi a Europei, din cauza importurilor ilegale. 500 de tone de deșeuri au fost aduse în țară

Alexe spune că acţiunile de control ar trebui intensificate, dar pentru acest lucru este nevoie de mult personal, dar şi de dotarea comisarilor şi agenţilor de teren cu echipamente perfromante. În ultimele săptămâni, Bucureştiul s-a confruntat cu un nivel de poluare cu 700-800% peste limitele normale.

Mai multe persoane şi o firmă au fost acuzate de procurori pentru deversarea ilegală a sute de tone de deşeuri. Video​

Un nou cutremur în această dimineață în Vrancea... Mii de oameni lăsați fără apă în plină pandemie de coronavirus, în Târgu Jiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x