Antena Căutare

Mai multe persoane şi o firmă au fost acuzate de procurori pentru deversarea ilegală a sute de tone de deşeuri. Video

Trei persoane și o firmă au fost puse sub acuzare marţi, pentru că au deversat sute de tone de deşeuri.

Mai multe persoane şi o firmă au fost acuzate de procurori pentru deversarea ilegală a sute de tone de deşeuri. Video
Trei persoane şi o firmă, acuzate de procurori pentru deversarea ilegală a sute de tone de deşeuri | Poliția Română

Trei persoane și o firmă au fost puse sub acuzare marţi, de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru că au deversat sute de tone de deşeuri în râul Argeş și le-au îngropat în solul din zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu

Procurorii au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană juridică şi trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolele 3 şi 8 alin.1 din Legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului, a transmis Parchetului într-un comunicat de presă.

Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la mai multe firme colectoare de deşeuri "Infracţiuni ce aduc atingere mediului”

„În perioada 26.07.2019 - 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii.

Măsuri asigurătorii

S-a dispus luarea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 6.000.000 lei asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii comerciale şi administratorului, în vederea reparării pagubei produse, prin ordonanţa procurorului.

Marți dimineață, polițiștii Capitalei au efectuat percheziții în București și în județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal în care sunt vizate două societăți comerciale și mai multe persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate.

Containerele cu deşeuri depistate în Portul Constanţa Sud Agigea, returnate către expeditor

În ultimele săptămâni au fost descoperite mai multe containere cu deșeuri în Portul Constanța Sud Agigea. Acestea proveneau din M.Britanie și există suspiciuni că acestea urmau să fie arse ilegal în judeţul Ilfov sau să ajungă în gropile de gunoi din jurul Capitalei.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat luni că a aflat de pe Facebook despre aceste depăşiri şi nu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti, aşa cum era normal.

Cum explică șeful Gărzii de Mediu București poluarea excesivă din oraș: ”A fost un fenomen meteo, aerul nu s-a ridicat!” Limita maximă admisă, depășită și de 12 ori

Românii au cele mai puține zile libere din Uniunea Europeană. Când vor beneficia angajații de o minivacanță ... Botoşani: Trei eleve au fost amendate de poliţişti după ce s-au bătut într-o instituţie de învăţământ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x