Antena Căutare

Medicii, avertisment de ultimă oră! A apărut un caz rar de infecție: ”Devorează creierul, iar persoanele infectate își pierd viața aproape instant!”

Medicii din Statele Unite ale Americii sunt în alertă maximă și nu din pricina coronavirusului, ci din cauza unei infecții rari ce devorează creierul. Aceasta a fost depistată în Florida, iar medicii spun că poate fi fatală, oamenii care contractă infecția stingându-se în decurs de o săptămână. 

Medicii, avertisment de ultimă oră! A apărut un caz rar de infecție: ”Devorează creierul, iar persoanele infectate își pierd viața aproape instant!”

Departamentul de Sănătate din Florida (DOH) a anunțat că o persoană in comitatul Hillsborough a contractat Naegleria fowleri, o amibă unicelulară care poate cauza o infecție a creierului și este de obicei fatală.

Găsită de regulă în apele dulci calde, amiba pătrunde în organism prin nas dar nu poate fi transmisă de la o persoană la alta.

Medicii, semnal de alarmă după ce pacienții s-au externat pe proprie răspundere: ”Pericolul e foarte mare. Pot deveni focare de infecție!”

Infecțiile cu Naegleria fowleri sunt întâlnite, în principal, în statele din sudul Statelor Unite ale Americii, însă ele sunt rare, dovadă fiind faptul că doar 37 de cazuri s-au înregistrat din 1962, în mai bine de 50 de ani.

Cum se transmite și cum se manifestă această infecție

Departamentul de Sănătate din Florida a emis, însă, un avertisment din cauza faptului că pot fi letale. Astfel, experții le-au atras oamenilor atenția să evite contactul nazal cu apa de la robinet și alte surse posibile de infecție în lunile de vară precum râurile, lacurile sau iazurile.

Pericolul din toaletele publice! Un bărbat a trăit spaima vieții lui, a fost nevoie de medici

Printre simptomele asociate Naegleria fowleri se numără febra, senzația de greață și vomitatul, rigiditate a gâtului și dureri de cap. Majoritatea persoanelor infectate își pierd viața în decurs de o săptămână.

Coronavirus în România, 6 iulie 2020, Live Update. 250 de cazuri noi raportate de autorități. Numărul total se apropie d... Ultimă oră! S-a decis când și cui poate fi aplicată carantina. Măsura, pentru județele cu focare și pentru persoanele ca...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x