Antena Căutare

A fost cutremur în România în această dimineață! Ce magnitudine a avut seismul, care s-a resimțit în mai multe orașe

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată marți, la ora 03:34, la o adâncime de 174km NE de Bucuresti.

imagine cu inregistrarea unui cutremur in romania
A fost cutremur în România marți dimineață! | shutterstock

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 38 de km şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 a avut loc marți, la ora 03:34, la adâncimea de 38 de km, în zona seismică Vrancea și la 174km NE de Bucuresti

În ziua de 12 Iulie 2022, la ora 03:34 (ora locală a României), s-a produs în zona seismica Vrancea, Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 38km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km S de Bacau, 85km NV de Galati, 93km NV de Braila, 118km E de Brasov, 130km NE de Ploiesti, 152km S de Iasi, 174km NE de Bucuresti, 187km SV de Chisinau, 206km NE de Pitesti, 219km NV de Constanta.

În România s-au mai produs 33 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter de la începutul anului 2022.

Citește și: A fost cutremur în România, joi dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe și a avut o magnitudine înseamntă

În ziua de 11 Iulie 2022 la ora 17:06:36 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 141km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 123km V de Galati, 124km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 155km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 189km SV de Iasi, 203km N de Ruse.

Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese? Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Vezi ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: A fost cutremur în România, în urmă cu câteva ore, luni. Seismul a fost resimțit și în București! Ce magnitudine a avut

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Citește și: Au fost două cutremure în România, luni dimineaţă. Ce magnitudine au avut seismele, care s-au simţit în mai multe oraşe.

Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea restricțiilor în România. Numărul de cazuri a crescut la 15.000 săptămâna tre... (P) Ce echipamente de protecție a muncii sunt absolut necesare în lucrul cu substanțe chimice?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x