Antena Căutare

A fost cutremur în România, joi dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe și a avut o magnitudine înseamntă

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată joi dimineața, la o adâncime de131 de km în zona seismică Vrancea, Buzău.

A fost cutremur în România, joi dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe și a avut o magnitudine înseamntă
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată joi dimineața, la o adâncime de131 de km în zona seismică Vrancea, Buzău. | shutterstock

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 131 kilometri şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 a avut loc joi, la ora 04:52:25, la adâncimea de 131km, în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 a avut loc joi, la ora 04:52:25, la adâncimea de 131km, în zona seismică Vrancea, Buzău, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 59km E de Brașov, 62km NE de Ploiești, 116km N de București, 130km S de Bacău, 131km V de Brăila, 133km NE de Pitești, 134km V de Galați, 173km E de Sibiu, 181km N de Ruse, 213km SV de Iași.

În România s-au mai produs 31 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter de la începutul anului 2022.

Citește și: Cutremur în România, marți dimineață! S-a resimțit în București și alte nouă orașe. Ce magnitudine a avut

În ziua de 30 Iunie 2022, la ora 09:07:12 (ora locală a României), s-a produs în CROATIA-BOSNIA AND HERZEGOVINA BORDER REGION un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.8, la adâncimea de 16km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km SV de Sarajevo, 82km E de Split, 83km SV de Zenica, 140km S de Banja Luka, 269km SV de Novi Sad, 272km N de Bari, 277km SV de Zemun, 279km SV de Belgrade, 280km SE de Zagreb, 290km S de Pecs

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese? Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: Au fost două cutremure în România, luni dimineaţă. Ce magnitudine au avut seismele, care s-au simţit în mai multe oraşe.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Citește și: Au fost două cutremure consecutive în Vrancea. Ce magnitudine a avut cel mai puternic

Rezultate extrageri Loto 30 iunie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc P... Lista persoanelor care pot fi afectate de variola maimuței a crescut. OMS anunță cine riscă să ia această boală și cât d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x