Antena Căutare

Încă un medic fals descoperit în România. Bărbatul consulta pacienți și elibera rețete și bilete de trimitere, deși e programator IT: ”N-ar trebui să fiu în cabinet!”

Sistemul medical din România este în centrul unui scandal uriaș, după ce un programator IT din Predeal este acuzat că lucra ca medic, prescriindu-le rețete și consultând pacienți, deși nu a urmat cursurile Facultății de Medicină.

Încă un medic fals descoperit în România. Bărbatul consulta pacienți și elibera rețete și bilete de trimitere, deși e programator IT: ”N-ar trebui să fiu în cabinet!”
Încă un medic fals descoperit în România. Bărbatul consulta pacienți și elibera rețete și bilete de trimitere, deși e programator IT: ”N-ar trebui să fiu în cabinet!”

Conform Digi24, soția bărbatului este medic de familie în oraș, însă atunci când nu vine la cabinet, soțul ei îmbracă halatul alb și tratează bolnavii.

Bărbatul este un programator IT din Predeal și recunoaște că nu are ce să caute în cabinet, însă eliberează rețete și le dă sfaturi bolnavilor.

Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune bărbatul când era filmat cu camera ascunsă, potrivit sursei citate.

Scandalul medicilor falși! O femeie și-a făcut diplomă și este medic ginecolog la un spital de stat din Ilfov

Ba mai mult, se pare că pacienții știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală, însă nu sunt deranjați de situație.

”Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, spune o pacientă.

Poliția care a intrat pe fir în acest caz a stabilit că ărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

”DSP a județului Brașov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră”, spune Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov.

Medicul fals Matteo Politi, noi declarații incendiare! Ce vrea să facă în viitor, indiferent de cât timp îi va lua. „Voi face asta”

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Această descoperire șocantă vine după ce anul trecut au fost deconspirați doi medici falși în România. Este vorba de medicul Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase și Raluca Bârsan, care a operat ani de zile cu medicii de la Spitalul Județean Ilfov, deși își falsificase diplomele.

Ea este mama care i-a furat iubitul fiicei ei. Femeia și adolescenta de 16 ani sunt acum însărcinate cu același bărbat ... Directorul SCRL: 1400 de angajaţii protestează la nivel naţional. Purtăm negocieri cu CFR Călători, vrem un nou contract...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x