Antena Căutare

A fost descoperită o rugăciune scrisă de Părintele Arsenie Boca, la 30 de ani de la moartea sa. O rostea în fiecare duminică

În fiecare duminică, Arsenie Boca avea un ritual. Își rostea rugăciunea înainte de orice altă activitate. Cel supranumit Părintele Ardealului a scris ruga cerând iertarea păcatelor și limpezirea minții, iar acest scop are să fie obținut de fiecare credincios care o citește, alături de o lumânare aprinsă, duminica, indiferent de momentul zilei. 

În fiecare duminică, Arsenie Boca avea un ritual. Își rostea rugăciunea înainte de orice altă activitate. Cel supranumit Părintele Ardealului a scris ruga cerând iertarea păcatelor și limpezirea minții, iar acest scop are să fie obținut de fiecare credincios care o citește, alături de o lumânare aprinsă, duminica, indiferent de momentul zilei.

Găsești mai jos textul integral al rugăciunii scrise de Arsenie Boca:

“Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi, toată ziua, să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajba am să fac și astfel, țînând la mine, să Te pierd pe Ține.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulg3rul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric.

Patimile au pus țînă pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi că un zid, impietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut loc în care Te ținem flamand și fără haina, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosaditi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și rupe lacătul, pune dragostea în inimile noastre, rupe spinii patimilor noastre și fă lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negraite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesavarsiti și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtam noi prin păcatele noastre.

Ci luminează lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viață Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție!

Amin”.

Cine a fost Părintele Arsenie Boca

2019 este anul în care se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi "Sfântul Ardealului", care este îngropat la Mănăstirea Prislop în judeţul Hunedoara.

A fost descoperită o rugăciune scrisă de Părintele Arsenie Boca, la 30 de ani de la moartea sa. O rostea în fiecare duminică

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică "Andreiana" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie.

A fost părinte ieromonah, teolog, artist plastic, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi apoi la Mănăstirea Prislop. În anul 1959, regimul comunist a desfiinţat lăcaşul de cult din Hunedoara, l-a transformat în cămin de bătrâni, iar părintele Arsenie Boca a fost alungat din mănăstire. Securitatea i-a interzis să mai slujească în vreo biserică din România.

Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. La mormântul părintelui Arsenie se perindă zilnic sute de pelerini.

Lorena, o puștoaică de 18 ani, a dispărut de acasă! Părinții ei cer ajutor: ”Dacă aveți informații despre ea, sunați-ne ... Agent din Constanța, surprins într-o stare avansată de ebrietate! Bărbatul se clătina când a fost filmat: ”Domnu' poliți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x