Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Cuvintele vii ale părintelui Arsenie Boca. 14 citate despre iubire

Părintele Arsenia Boca a lăsat drept moștenire credincioșilor creștini povețe și cărți în care vorbește despre credință, milostenie și iubire. Iată câteva citate despre iubire.

Părintele Arsenie Boca a lăsat drept moștenire credincioșilor creștini povețe și cărți în care vorbește despre credință, milostenie și iubire. Iată câteva citate despre iubire.

Arsenie Boca este o figură emblematică în istoria recentă a poporului român. Acest preot a slujit la mănăstirile Prislop şi Brâncoveanu şi a fost deţinut politic în anii 1950. El este considerat un sfânt de tot mai mulţi dintre cei care ajung să se roage la mormântul lui din cimitirul mănăstirii Prislop. Cugetările sale au ajuns şi ele cuvinte de căpătâi pentru credincioşi.

Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase manuscrise și cărți în care ne vorbește despre milostenie, credință, dragoste și despre rânduielile vieții. Iată câteva dintre cuvintele vii ale părintelui Arsenia Boca.

Cuvintele vii ale părintelui Arsenie Boca - Citate despre iubire

1. "Iubirea nu are marginile omului, nici spațiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternica, incat strabate dincolo de mormant si ajunge pe cel iubit. Strapunge iadul, care nu-i poate sta impreuna si strabate cerul”.

2. „Dă-ți osteneala să suferi cu răbdare lipsurile și slăbiciunile altora, oricare ar fi ele, pentru că și tu ai multe din acestea pe care trebuie să le sufere alții”.

3. "Nimic nu poate înlocui lipsa iubirii, dar iubirea înlocuieşte toate neajunsurile."

4. "Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu."

5. "Iubirea, prin natura sa, ocupa acelasi loc cu mistica. Ea e spirituala si nu poate fi asimilata organizarii fizice si trupesti."

6. "O, Adevăr, care Dumnezeu eşti, fă să fiu una cu tine într-o dragoste veşnică. În Tine sălăşluieşte tot ceea ce doresc, tot ceea ce vreau. Toţi învăţaţii să tacă, toată făptura să amuţească în faţa Ta, grăieşte-mi numai Tu."

7. "Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoaşterea, ca o condiţie esenţială a realităţii lumii de dincolo; al doilea - Iubirea - necesară sfinţirii şi curăţirii omului şi al treilea - Voinţa necesară Desăvârşirii omului."

8. "Când cineva, cu faptele sale păcătoase, cade din dragostea Tatălui său, dă de dreptatea Lui, care, ca pe un rob, îl va readuce la cale cu sila. Îi dă şi timp, doar va simţi să vină de bună voie; dacă însă nu bagă în seamă, îi ia şi timpul şi cade fără de veste urmărit de dreptate."

9. "Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor".

10. "Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască".

11. "Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două".

12. "Copiii sunt roadele dragostei; evitarea nu e dragoste, ci crimă. Căutarea plăcerii numai, cu evitarea rostului firesc al instinctului, e viciu şi păcat".

13. "La convieţuirea căsătoriţilor, nu-i bun nici abuzul, nici refuzul. Abuzul îl atinge pe soţ, refuzul pe soţie, dar şi pe soţ".

14. "Când Mântuitorul porunceşte iubirea de vrăjmaşi, El n-o face ca să te îngenuncheze în faţa celui rău, ci ca să te elibereze de răul din tine şi în felul acesta să-l limiteze".

Citește și:

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca aduce bani, protecție divină și ajutor de la Dumnezeu! Ce trebuie să rostești

Leacul lui Arsenie Boca pentru boli și probleme! Te vindeci imediat și scapi de necazuri

Sursă foto: newsmaker.ro

Recomandari