O cherhana din județul Constanța a fost închisă după ce inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au găsit mai multe nereguli în incinta restaurantului.
Citește și: Ce trebuie să știi despre un prânz la cherhana! Cele mai delicioase meniuri de pește pe care le poți încerca
A fost închisă o cherhana faimoasă de pe litoralul românesc. Inspctorii ANPC s-au îngrozit de ce au găsit. Ce sumă trebuie plătită
Potrivit unei surse, în urma unei reclamații, inspectorii ANPC au mers în inspecție la punctul de lucru SC Chiros SRL- Cherhanaua Ovidiu din Ovidiu, județul Constanța.
Citește și: ANPC a închis mai multe săli de fitness din București. Neregulile au fost descoperite recent, iar amenzile sunt uriașe
Aceștia s-au îngrozit de ce au găsit în restaurant. Printre neregulile observate de comisarii CJPC Constanța se numără pește intrat în putrefacție, mizerie în blocul alimentar, legume mucegăite, dar și produse alimentare expirate sau într-un stadiu de neidentificat.
Citește și: ANPC a amendat și închis mai multe unități din Mall Băneasa. Inspectorii au găsit gândaci și șoareci morți
Respectiva cherhana a fost amendată cu 14.000 de lei, fiind o sumă cumulată a două amenzi. De asemenea, au fost retrase definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 29.400 de lei. Printre aceste alimente se numără și pește, ciorbă de pește, carne de vită, dar și de pasăre și miel.
„Prin invitaţie s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor, deficienţele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control”, au precizat reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa.
Neregulile găsite în cherhanaua Ovidiu din Ovidiu, județul Constanța, i-au îngrozit pe inspectorii ANPC. Acestora nu le-a venit să creadă că faimosul local putea funcționa astfel.
Printre lucrurile care i-au contrariat la respectiva cherhana se numără: camerele adiacente blocului alimentar prezintă infiltraţii; materii prime în stare refrigerată şi congelată fără elemente de identificare şi caracterizare (produse nesigure); peşte cu acumulări sangvinolente şi aspect de intrare în stare de putrefacţie; întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie; legume cu mucegai şi în lădiţe neigienizate; produse alimentare expirate; ciorba nu se prepară în mod traditional, există zeama cu legume şi carnea porţionată este păstrata separat în frigider; paste fierte şi păstrate în frigider contrar indicaţiilor producătorului ca după fierbere se servesc fierbinţi cu diferite ingrediente; în meniu nu există declaraţia nutriţională.
Turiștii sunt îndemnați să fie foarte atenți la locurile pe care le aleg pentru sejururile pe care le au în plan. Chiar și cele mai faimoase localuri se pot confrunta cu probleme grave care să le pună în pericol sănătatea.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
A fost adoptat un nou proiect de lege care interzice comercializarea băuturilor energizante. La ce sumă se ridică amenzi... Tradiții și obiceiuri de Dragobete. Ce reprezintă sărbătoarea iubirii la români și ce înseamnă dacă ești născut în acea ...