Antena Căutare

A furat cinci sculpturi care valorau o avere, doar ca sa le vanda la fier vechi

A furat cinci sculpturi care valorau o avere, doar ca sa le vanda la fier vechi. Un tanar a spart casa in care a locuit celebrul sculptor Gheorghe Iliescu-Calinesti, din orasul Otopeni. A luat la intamplare cinci sculpturi din bronz si alama fara sa stie cat de valoroase sunt. Operele de arta sunt evaluate la peste 15.000 de euro. Barbatul nu a apucat sa le valorifice insa, in niciun fel

Tanarul nu este un iubitor de arta. Habar nu avea ce va gasi in casa pe care a spart-o. S-a mutat in Otopeni cu cateva zile inainte sa dea lovitura. A studiat "oferta" si dintre toate vilele a ales sa sparga chiar casa memoriala a sculptorului Gheorghe Iliescu-Calinesti.

Buzoianul in varsta de 29 de ani a incercat sa fure de doua ori sculpturile din interior. Prima oara a sarit gardul insa imediat sistemul de alarma s-a declansat. A revenit si a sarit prin alta parte. A spart un geam si a furat toate statuetele pe care le-a gasit in interior. Printre ele "Cutia lui Dante" si cateva parti din lucrarea "Sfarlezele".

Furtul a fost reclamat la politie iar hotul le-a picat in plasa anchetatorilor. Acestia au gasit si sculpturile ascunse in locuinta pe care o inchiriase hotul. Acum tanarul risca ani buni de inchisoare pentru furt calificat.

Epidemie de hepatita intr-o scoala. Medicii au instituit carantina, dar cadrele didactice se tem ca numarul imbolnaviril... Profesori in uniforme in Arad: inclusiv directorul scolii poarta camasa si vesta, exact ca elevii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x