Antena Căutare

A inceput BAC-ul. Prima testare scrisa: limba si literatura romana. Vezi subiectele extrase!

Lunea aceasta au inceput probele scrise de la examenul de bacalaureat, prima fiind cea de Limba si literatura romana. Conform Mediafax, pentru sustinerea acestei probe s-au inscris peste 200.000 de liceeni.



Subiectul I:


Subiectul II:
Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: "A avea un ideal inseamna a avea o oglinda".

Subiectul al III-lea: Elaboreaza un eseu de 2-3 pagini despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat apartinand unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrecu, Marin Sorescu. Plus patru cerinte in elaborarea eseului.

Varianta de subiecte extrasa este cea cu numarul 5, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, 10 puncte sunt din oficiu.
Urmatoarea proba scrisa, cea la limba materna pentru elevii care apartin minoritatilor nationale, va fi sustinuta in 28 iunie, iar o zi mai tarziu va avea loc proba obligatorie a profilului, proba scrisa. Pe 1 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii, proba scrisa.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8:00 si 12:00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.


In 28 iunie este progamata testarea la Limba si literatura materna, in 29 iunie va fi sustinuta proba obligatorie a profilului si in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5 - 7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, afirma in 6 mai ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia si avertiza ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.

Demnitarul spunea ca aceste masuri au fost sporite si ca cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, urmand sa fie eliminati si sa primeasca interdictie de a participa la doua sesiuni ulterioare.



foto:Intact Images

Patru turisti cehi salvati de la inghet de salvamontisti, dupa ce au ramas izolati in masivul Fagaras... VIDEO! Grav accident de circulatie in judetul Cluj: 4 morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x