Antena Căutare

EXCLUSIV Baiatul care a invins autismul: In urma cu doi ani nu vorbea. Acum poate intra la facultate in Germania

A socat o tara intreaga cu gestul sau si acum crede ca a meritat. In decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon in plenul Parlamentului cu un singur gand: sa faca dreptate. Baiatului sau, Calin, si tuturor copiilor care sufera de autism. Acum, la mai bine de doi ani de la eveniment, viata lui Calin s-a schimbat. Merge la o scoala normala si se pregateste pentru viitor ca si cand boala ar fi doar o amintire.

Calin citeste. Si-a cumparat cateva carti de care are nevoie ca sa se pregateasca pentru Bacalaureat. Un moment pe cat de normal pentru un licean, pe atat de surprinzator pentru Calin. Cel care cu doi ani in urma, nu vorbea si nu iesea singur din casa. Era in lumea lui, in universul in care autismul il tinea prizonier.

Momentul salvarii a fost si cel mai greu din viata familiei. Pe 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru a riscat sa isi piarda viata cu un singur scop: sa atraga atentia asupra copiilor autisti. Pentru Calin si pentru cei ca el, s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

A fost nevoie de o clipa de emotie pentru ca viata lui Calin sa se schimbe. Cu ajutorul Dianei Sucu, baiatul face terapie de patru ori pe saptamana. Casa familiei Sobaru a fost invadata de afise si biletele care il indruma pe Calin. Niciun efort nu este prea mare.

“A fost evaluat, doamna psiholog cu care lucram la fundatie ne-a spus ca are potential, poate fi salvat, asa ca ne-am pus pe treaba”, a spus Diana Sucu.

De cand este tratat de specialisti, Calin s-a inscris la o scoala normala si in primul an a luat premiul II. “Pentru ceea ce au facut dna Diana si cei doi psihologi, nu stiu cum o sa pot sa le multumesc toata viata”, declara, emotionat, Adrian Sobaru.

Multumirea este Calin, care surprinde pe oricine l-a cunoscut inainte. O lectie de viata in fata careia se inclina chiar si specialistii care il trateaza. “Copilul asta are un viitor, va face o facultate si nu va mai fi un copil care sa ceara. Nu va mai fi o persoana cu handicap”, spune tatal lui Calin.

Pasionat de informatica, visul lui Calin a prins aripi. Cel care in urma cu doi ani abia reusea sa articuleze cuvinte, vrea acum sa studieze in Germania. Totul ca sa demonstreze ca si cei ca el merita o sansa.

Update: Detinutul care a evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins. Voia sa isi vada copilul bolnav... Intr-un sat din Dolj, clopotul din biserica e pazit cu sistem de alarma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x