Antena Căutare

Intr-un sat din Dolj, clopotul din biserica e pazit cu sistem de alarma

Dupa ce au ramas fara clopot in toamna, oamenii dintr-un sat din Dolj au pus mana de la mana si au cumparat unul nou pe care il pazesc acum ca la carte. Clopotnita sta inchisa cu lacat, iar daca hotii indraznesc sa se apropie porneste sistemul de alarma. Un singur sunet e de ajuns ca satenii sa scoata din gospodarie artileria grea: furci si topoare, orice ca sa isi apere clopotul.

Bat clopotele in comuna doljeana Tuglui. Un sunet pe care satenii l-au asteptat luni in sir. Asta dupa ce vechiul clopot, ce cantarea peste 200 de kilograme, a fost furat in septembrie anul trecut, fara ca nimeni sa ii mai dea de urma. In lipsa clopotului, satenii au trait parca. in alta lume.

“Era rau (n.r. – fara clopot). Nu stiam cine moare, nu stiam de niciun Dumnezeu”, spun localnicii.

Furtul clopotului a nascut zeci de povesti. Adevarul este ca nimeni nu stie nici cine l-a luat, nici unde a ajuns. Un lucru e sigur: satenii au fost atat de suparati incat au pus mana de la mana si au cumparat unul nou. Si cum Dumnezeu are nevoie si El de ajutor, aici, pe Pamant, preotul din sat a montat in clopotnita un sistem de alarma performant pentru ca niciun hot sa nu mai indrazneasca sa se apropie de biserica.

La auzul alarmei, oamenii sunt gata sa puna mana pe armele din gospodarie. Furca sau coasa, doar sa nu ramana, din nou, fara clopot.

EXCLUSIV Baiatul care a invins autismul: In urma cu doi ani nu vorbea. Acum poate intra la facultate in Germania... Update: Pagubele jafului de bijuterii din Bacau depasesc jumatate de milion de euro. Hotii nu au fost gasiti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x