A murit omul care a dat cel mai mare „Breaking News” al României: Revoluția din '89! „Mirko Atanacković a murit așa cum a trăit: Curajos!”

În decembrie 1989, Mirko Atanacković devenea portavocea luptei pentru libertate din România. În urmă cu câteva ore, familia lui a transmis un mesaj emoționant, imediat după moartea acestuia.

A murit cel care a dat cel mai mare „Breaking News” al României: Revoluția din '89

Facebook/ Dejan Atanackovic

În decembrie 1989, în Timișoara, un bărbat punea un teanc de hârtii într-o mașină și dădea instruciuni clare: să ajungă la granița cu sârbii. Europa, lumea întreagă trebuia să află că, în România, comunismul era la un pas să cadă. Începuse Revoluția!

Mirko Atanacković a trimis rapoartele cu informații despre evenimentele din 16-21 Decembrie 1989 către Ministerul de Externe al Iugoslaviei și către agențiile de presă străine.
A fost consulul General al Iugoslaviei la Timișoara, scrie PressOne.

După deschiderea granițelor din 22 decembrie, tot Atanacković a fost cel care a întimpinat valul de corespndenți străini ce fuseseră trimiși să adune informații și imagini din România.

În 20 martie 1990, Primăria Timişoara şi Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională al Municipiului Timişoara i-au acordat lui Mirko Atanacković unul din primele titluri de cetățean de onoare „pentru curajul cu care s-a angajat din prima zi în Revoluţia Noastră şi justelor informaţii difuzate în toată lumea”.

Pe 8 aprilie 2020, Dejan Atanacković ,nepotul lui Mirko Atanacković a postat un mesaj emoționant pe Facebook, prin care anunța moartea eroului de la Timișoara.

„Mirko Atanacković , unchiul meu Misha, fratele geamăn al tatălui meu, a plecat așa cum a trăit, nobil, sensibil și curajos.”

VIDEO! Au fost împușcați strigând: ”Vrem alegeri libere, vrem alegeri libere!” Nu uita să votezi. Pentru asta s-a murit la Revoluție!

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri