Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

A murit omul care a dat cel mai mare „Breaking News” al României: Revoluția din '89! „Mirko Atanacković a murit așa cum a trăit: Curajos!”

În decembrie 1989, Mirko Atanacković devenea portavocea luptei pentru libertate din România. În urmă cu câteva ore, familia lui a transmis un mesaj emoționant, imediat după moartea acestuia.

A murit cel care a dat cel mai mare „Breaking News” al României: Revoluția din '89

Facebook/ Dejan Atanackovic

În decembrie 1989, în Timișoara, un bărbat punea un teanc de hârtii într-o mașină și dădea instruciuni clare: să ajungă la granița cu sârbii. Europa, lumea întreagă trebuia să află că, în România, comunismul era la un pas să cadă. Începuse Revoluția!

Mirko Atanacković a trimis rapoartele cu informații despre evenimentele din 16-21 Decembrie 1989 către Ministerul de Externe al Iugoslaviei și către agențiile de presă străine.
A fost consulul General al Iugoslaviei la Timișoara, scrie PressOne.

După deschiderea granițelor din 22 decembrie, tot Atanacković a fost cel care a întimpinat valul de corespndenți străini ce fuseseră trimiși să adune informații și imagini din România.

În 20 martie 1990, Primăria Timişoara şi Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională al Municipiului Timişoara i-au acordat lui Mirko Atanacković unul din primele titluri de cetățean de onoare „pentru curajul cu care s-a angajat din prima zi în Revoluţia Noastră şi justelor informaţii difuzate în toată lumea”.

Pe 8 aprilie 2020, Dejan Atanacković ,nepotul lui Mirko Atanacković a postat un mesaj emoționant pe Facebook, prin care anunța moartea eroului de la Timișoara.

„Mirko Atanacković , unchiul meu Misha, fratele geamăn al tatălui meu, a plecat așa cum a trăit, nobil, sensibil și curajos.”

VIDEO! Au fost împușcați strigând: ”Vrem alegeri libere, vrem alegeri libere!” Nu uita să votezi. Pentru asta s-a murit la Revoluție!

Recomandari