Căutare Live

VIDEO! Au fost împușcați strigând: ”Vrem alegeri libere, vrem alegeri libere!” Nu uita să votezi. Pentru asta s-a murit la Revoluție!

Jurnalistul Paul Cozighian, unul dintre primii oameni care au transmis imagini cu Revoluția din România, a postat un filmuleț pentru a aduce aminte oamenilor ce au cerut protestatarii în 21-22 decembrie 1989, în zilele Revoluției Române

În evenimentele din decembrie 1989 s-a murit pentru că s-a strigat ”Vrem aleger libere, vrem alegeri libere!”

Pe 21 decembrie 1989, după ce mitingul convocat de Nicolae Ceaușescu s-a spart, o parte a mulțimii, câteva zeci, apoi sute de oameni și în final mii de oameni, au început să strige lozinci anti-comuniste și împotriva regimului Ceaușescu. S-a mers la Universitate, în față la ”Intercontinental”, s-a stat pe bulevard.

Se știa că acolo, la ”Inter”, sunt cazați puținii jurnaliști străini care mai intrau in România.

Practic, oamenii sperau să fie filmați, pentru ca strigătul lor să ajungă în străinătate și apoi, întors prin Europa Liberă, la compatrioții din România. Era o formă de ”a afla lumea și țara că noi protestăm”. S-a strigat ”Jos, Ceaușescu!”, ”Timișoara!”, ”Jos, comunismul!” și ”Vrem alegeri libere!”. În comunism, alegerile erau o formalitate, cu un rezultat dinainte cunoscut.

După lăsarea întunericului, baricadele au fost sparte, demonstranții împrăștiați. A început să se tragă, în timp ce copii, tineri, oameni nevinovați, au fost uciși.

Revoluția din decembrie 1989. Masacrul inocenților, 37 de copii uciși. Vladimir Andronic avea o lună de zile. Cel mai mic erou. ”Nu cred că m-aș putea uita în ochii lui”

Zilele acestea, jurnalistul Paul Cozighian a postat pe rețelele de socializare un clip, pentru ca la 30 de ani de la Revoluție, românii să nu uite pentru ce s-a murit atunci. ”Vrem alegeri libere, vrem alegeri libere!” Mergeți la vot!


Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri