Antena Căutare

Acestea sunt zonele din București preferate de studenții care vin aici în fiecare toamnă

Cel mai mare centru universitar din țară rămâne Capitala, unde anual, toamna, sute de mii de studenți poposesc pentru încă o serie de cursuri și seminare în drumul spre obținerea diplomei de studii superioare. Așa se face că la finalul anotimpului cald, prin septembrie, începe goana după un loc de cazare, atât pentru boboci, cât și pentru cei care au aflat deja ce presupune o chirie.

Cel mai mare centru universitar din țară rămâne Capitala, unde anual, toamna, sute de mii de studenți poposesc pentru încă o serie de cursuri și seminare în drumul spre obținerea diplomei de studii superioare. Așa se face că la finalul anotimpului cald, prin septembrie, începe goana după un loc de cazare, atât pentru boboci, cât și pentru cei care au aflat deja ce presupune o chirie.

Ofertele de apartamente de închiriat sau de garsoniere și camere în imobile tip vilă sunt variate, iar criteriile pe care studenții le au în vedere sunt prețul, zona, confortul și dotările.

Cele mai ieftine chirii din București sunt în cartierele Titan, Rahova și Drumul Taberei. De cealaltă parte, cele mai căutate sunt zone precum Dristor, Titan, pentru prețurile medii și accesul la metrou, dar și Militari, îndeosebi perimetrele de lângă gurile de metrou Politehnică, Gorjului, Jiului.

Apartamente de închiriat până în 300 de euro

Articolul continuă după reclamă

Primul criteriul în alegerea unui apartament de închiriat îl reprezintă prețul. În general, studeții optează pentru două sau trei camere, astfel că ajung să plătească mai puțin, dacă impart costul la doi sau chiar trei. Odată stabilit bugetul, atenția se îndreaptă spre zonă, iar cele mai căutate sunt cartierele care au în apropiere o stație de metrou. Pentru maximum 300 de euro, oferta de apartamente ar putea fi destul de limitată, nu și dacă optezi pentru cartierele din zona de sud a Capitalei, precum Berceni, Titan, Pantelimon sau Rahova. Și vestul, cu Drumul Taberei și Militari se încadrează în acest preț. Desigur, costul depinde și de spațiul pe care apartamentul îl are. Pentru 40 mp, compartimentat cu două camere, ți se va cere un preț mult mai mic față de unul cu 60 mp. Diferența o va face felul în care este mobilat și utilat și, mai ales, zona.

Unul dintre cele mai râvnite cartiere din zona de sud este Dristor. De exemplu, o garsonieră mobilată si utilată complet, însă cu mobilier ceva mai vechi, la 10 minute de stația de metrou, cu 50 mp suprafața utilă se închiriază cu 280 de euro. Și în Drumul Taberei, prețurile se învârt în jurul a 280 - 300 de euro.

Cele mai căutate zone în București

Contrar prețurilor ridicate, mulți dintre cei care caută să închirieze un apartament aleg în funcție de mijloacele de transport în comun pe care le au la dispoziție. Zonele cele mai căutate rămân Titan, Dristor, dar și Militari, zona Politehnica și Leu, toate fiind cartiere cu magistrale de metrou. Prețul crește pentru imobilele situate în apropiere stații de metrou, tramvai sau autobuz, indiferent dacă vorbim de apartamente sau de garsoniere de închiriat. Prețurile scad cu cât blocurile sunt mai în marginimea acestora. Un alt aspect care scade prețul unei chirii este etajul, vechimea imobilului, dacă nu este anveoplat, căci asta presupune o factură mai mare la căldură, pentru lunile de iarnă, precum și lipsa mobilierului și a dotărilor de ultimă generație, precum un cuptor cu microunde sau o mașină de spălat.

Studenții preferă zonele cu mulți studenți

Studenții preferă zonele populate, cartierele în care sunt tineri la tot pasul, acesta fiind motivul pentru care zona Militari, îndeosebi cea de la Leu, a devenit atât de căutată. Și cele din apropierea sediilor Facultăților sunt la mare căutare. De exemplu, un student la Studii Economice, adică la ASE, va căuta să închirieze în zona Romană, Ștefan cel Mare, cartiere deloc ieftine. De cealaltă parte, un student la Politehnică va prefera Gara de Nord, 1 Mai sau Domenii.

Un lucru e cert! Pentru un preț bun trebuie să fii dispus să faci compromisuri: o zonă mai bună în favoarea mobilierului nou sau utilități de ultimă generație, dar un imobil care presupune să mergi câteva minute bune pe jos până la cel mai apropiat mijloc de transport în comun.

Ziua şi cutremurul în România. Încă un seism s-a produs astăzi, ce spun specialiștii... Românii, păcăliți de o nouă înșelătorie! Ce lasă hoții în geamul mașinii...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x