„Statul te vrea prost și bolnav” Adevărata față a sistemului medical românesc, descrisă de un pacient în recuperare

Realitatea din spitalele și clinicile de stat este coșmarul oricărui pacient. Elena T. a notat, pas cu pas, umilințele la care ești supus, ca bolnav, în România.

„Statul te vrea prost și bolnav” Adevărata față a sistemului medical românesc, descrisă de un pacient în recuperare

Profimedia

„Statul te vrea prost si bolnav.
De două zile am început recuperarea medicală în sistemul medical de stat. De două zile suntem supuși (toți pacienții) unor umilințe greu de suportat”
, își începe Elena T. mărturia, pe Facebook.

În plină pandemie, la intrarea în clinică există un singur pix, folosit de toți pacienții, pe care nu îl dezinfectează nimeni. Cozi în fața fiecărui cabinet, „pacienți speciali” care au mereu întâietate. Cine este nemulțumit primește un singur sfat: să meargă cu plângerea „mai sus”.

Dacă ai treabă la trei cabinete, stai la trei cozi

„La intare există un singur pix pe care îl folosesc toți pacienții. Pixul nu este dezinfectat după folosire. Există și o sticlă cu dezinfectant, dar nimeni nu ți-o dă să o folosești. Dacă ești nemulțumit, ți se spune răstit să mergi mai sus cu plângerea. Mai sus unde?

Cozi... Tineți minte cozile din vremea comunismului? Le găsești și azi în spitale și clinici. Dacă ai treabă la trei cabinete, stai la trei cozi. Nu există un sistem de preluare a pacienților. Vii, anunți că ai venit și aștepti... și aștepti... între 10 și 40 min pentru fiecare cabinet. Azi am așteptat o oră pe la cozi.

Personalul... Când vezi că la ușa ta este o coadă imensă, nu pleci la fumat 20 de minute. Pacienții nu vin la doctor pentru că nu au ce face acasă. Vin pentru că au probleme și trebuie tratate, nu ca să te aștepte pe tine să-ți fumezi țigara.

Tot legat de personal... Telefonul. Oameni buni, când ai un pacient pe masă, ocupă-te de el și răspunde la telefon în timpul tău liber sau în pauze. Mă repet, oamenii vin la doctor să se trateze, nu să-ți asculte ție problemele. Tratează pacientul ca pe un pacient. Ești la munca și bine ar fi să-ți faci meseria pentru care ești plătit. Și nu uita că ești plătit din banii noștri”, a continuat Elena.

Nu mai așteptați șpaga și nu tratați pacienții în funcție de câtă șpagă vă dau”

Femeia a vorbit și despre medicii care își tratează pacienții în funcție de șpaga pe care o primesc.

Nu mai așteptați șpaga și nu tratați pacienții în funcție de câtă șpagă vă dau sau dacă vă dau șpaga.

Ca fapt divers, pe toți pereții bazei de tratament scrie că "folosirea telefoanelor este interzisă în baza de tratament". Păi, semnul ăla de ce este pus acolo???

Medicii care încearcă să își bage cunoștințele înaintea pacienților care așteaptă la coadă. Ieri, în condițiile în care cabinetul era ocupat (cabinet cu două paturi, ambele cu pacienți pe ele), vine o asistentă, fără să bată la ușă, și în gura mare spune că așteaptă nu știu ce pacient, care este trimis de nu știu ce doctor și că trebuie luat neapărat. Nu trec trei minute și asistenta se întoarce și repetă cele spuse înainte și cu mențiunea că e "urgent". Era ceva de genul, lasă-i pe proști să aștepte, întrerupeți procedurile în curs și luați imediat pacientul trimis de doctor.
Azi, istoria s-a repetat, pacientul trimis de doctor a intrat inaintea celor care așteptau.

„Sunt proceduri care se fac pe scaune de bucătărie”

Regulile de igienă și de protecție împotriva infecării cu noul coronavirus nu par să existe: nu există role de hârtie pentru paturi, toți pacienții fiind puși să se așeze pe același pat, acoperit cu același cearceaf.

„Pe același pat, cu același cearceaf sunt puși zeci de pacienți, fără ca patul să fie dezinfectat sau cearceaful schimbat. Nu există rolă de hârtie pentru pat.

Îți aduci tu diclofenac și rolă de hârtie pentru a te șterge după proceduri.
Aparatele nu sunt dezinfectate după fiecare pacient.
Sunt proceduri care se fac pe scaune de bucătărie.
Bărbați și femei în același loc. Eu stau în sutien la procedură și pe lângă mine trece un domn care intră și el la procedură.
Există un singur vestiar în care ne schimbăm la grămadă.
Despre distanța fizică nici nu avem cum să discutăm. Nu există, nu are cum să existe.

CASMB îți folosește datele persoanale fără acordul tău, pentru că așa consideră el de cuviință.

Și mai am opt zile de tratament. 😱😱😱”, își încheie femeia postarea.

Ultimele știri