Adevărul despre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Anunțul făcut de ministrul Muncii: ”E un fake-news! Nimeni nu a vorbit despre o obligație!”

Creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani a stârnit controverse în rândul românilor, însă Guvernul este departe de a lua o asemenea decizie, întrucât nu există o propunere conturată în sensul de proiect, potrivit declarațiilor făcute de Ministrul Muncii la un post de televiziune. 

Adevărul despre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Anunțul făcut de ministrul Muncii: ”E un fake-news! Nimeni nu a vorbit despre o obligație!”

Astfel, în cadrul unei emisiuni, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat că vârsta de pensionare nu va crește de pe o zi pe alta și a declarat că nimeni nu a vorbit despre o obligație în acest sens.

"Suntem în prima etapă de documentare, fără să fi conturat propriu-zis un proiect de amendare legislativă, ci mai degrabă ne facem o părere despre ceea ce se întâmplă în celelalte ţări din Uniunea Europeană, despre ceea ce se întâmplă în România şi ţinem cont de toţi factorii specifici României. Mă refer la speranţa de viaţă, care e diferită faţă de cea a celorlaltor ţări, mă refer la disponibilitatea românilor de a munci, pentru că sunt persoane care au disponibilitatea să-şi continue activitatea, mai ales în învăţământ, în mediul rural, şi există la Ministerul Muncii semnale, precum există semnale şi din partea celor care vor să se pensioneze mai devreme. Prin urmare, suntem departe de a lua o decizie pe acest subiect", a precizat Alexandru.

PSD: PNL continuă manipularea, spunând că majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani este ”opţională”! Dragi români, nici astăzi nu vă opreşte nimeni să lucraţi după vârsta de pensionare

Ea a semnalat că este vorba despre o abordare serioasă, de o documentare, dar în niciun caz despre o modificare a legii în sensul de a fi obligatoriu să lucrezi până la o vârstă înaintată.

"Este o abordare serioasă, riguroasă, în sensul de a documenta care sunt practicile europene şi de a analiza posibilităţile, de a crea opţiunea românilor. Repet, a spus-o şi premierul, a spus-o şi preşedintele Iohannis, este vorba de o opţiune care se manifestă a fi necesară mai ales în învăţământ, în rândul cadrelor didactice şi nu numai. Este vorba despre oameni care doresc să-şi continue activitatea şi cer statului să le dea această posibilitate. Nimeni, absolut nimeni nu a discutat despre un imperativ, despre o obligaţie, despre modificarea legii în sensul de a fi obligatoriu să lucrezi până la o vârstă înaintată. Absolut nimeni nu a vorbit despre acest lucru. Însă propaganda, fake-news-ul pe care PSD îl propagă face să creeze panică în populaţie şi pentru acest lucru sunt responsabili în mod direct.(...) Suntem departe de a lua o decizie. Nu există o propunere conturată în sensul de proiect", a explicat ministrul Muncii.

Guvernul vrea să crească vârsta de pensionare la 70 de ani, pentru mai multe categorii, nu doar medici și profesori

Aceasta a admis că nu toţi oamenii vor să lucreze mai mult şi "este dreptul lor să se pensioneze după o viaţă muncită la vârsta la care se pot pensiona", însă sunt şi persoane care doresc să îşi continue activitatea, iar statul trebuie să creeze condiţiile pentru toate aceste categorii şi să le dea posibilitatea să decidă pentru viaţa lor profesională, potrivit Agerpres.

Această informație a apărut săptămâna trecută, când reprezentanții PSD au declarat că Guvernul plănuiește să mărească vârsta de pensionare la 70 de ani. Atât premierul, cât și președintele, au precizat că este vorba despre o opțiune pentru cei care vor să lucreze în continuare, dar că vârsta de pensionare nu va crește.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri