Antena Căutare

Pensii 2020. Fostul Ministru al Muncii face un anunț controversat: pensiile nu se măresc!

Fostul Ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marius-Constantin Budăi, acuză Guvernul Orban că nu o să mărească pensiile și salriile românilor în anul 2020. Comisia Europeană este de părere că Noua Lege a Pensiilor reprezintă un deficit public în 2020 și în anii următori.

Pensii 2020. Fostul Ministru al Muncii face un anunț controversat:  pensiile nu se măresc!
Pensii 2020

Într-o emisiune televizată, Marius Budău anunță românii că veniturile lor sunt în pericol. Acesta acuză Guvernul Orban că nu va respecta legea.

Fostul Ministru al Muncii și Protecției Sociale a făcut o acuzație extrem de gravă. El a spus că unul dintre parlamentarii actuali ar fi spus că veniturile românilor nu vor mai crește și că Guvernul actual nu va respecta legea.

Acuzație vine în contextul în care actualul Ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat într-o conferință publică faptul că pensiile și salariile românilor nu vor fi tăiate.

Am citit programul de guvernare al celor de la PNL. Nimic despre pensii, zero. Tot ce au spus cei de la PNL e respectăm legea. PNL a spus că nu se măresc pensiile. Domnul Popescu de la PNL a spus asta. Nimic despre pensii și salarii în programul celor de la PNL. Eu dacă eram în locul lor vă dădeam mai multe soluții imediat”, a spus Marius Budă.

Sebastian Burduja a făcut o declarație prin care contrazice tot ce spune fostul ministru. Acesta acuză PSD de fake news. „S-a spus deja că nu se vor tăia pensii și salarii. Chiar doamna ministru, Violeta Alexandru a anunțat aceste lucruri”, a decratar membrul PNL SEbastian Burduja.

Rapostul Comisiei Europene cu privire la pensiișe din 2020

"Participanţii misiunii au subliniat că este neclar cum noua alege a pensiilor (în special majorarea pensiilor cu 40%) poate fi pusă în aplicare fără modificarea calendarului de implementare. Potrivit Consiliului Fiscal şi Băncii Naţionale a României, implementarea Legii pensiilor în calendarul prevăzut în lege nu este compatibilă cu menţinerea deficitului bugetar în limita a 3% din PIB prevăzută în Tratat", se arată în raportul Comisiei.

Cu alte cuvinte, Comisia Europeană spune că Noua Lege a Pensiilor reprezintă un risc semnificativ pentru bugetul public din anul 2020.

Dâmboviţa: Camion cu lemne, răsturnat peste o femeie care mergea pe marginea şoselei, pe DN 71... Cele două adolescente de 14 ani dispărute de acasă au fost găsite. Unde se aflau cele două puștoaice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x