Antena Căutare

Admitere liceu 2020. S-au afișat rezultatele repartizării computerizate pe Edu.ro. Află aici la ce liceu ai intrat!

Rezultatele admitere liceu 2020 au fost publicate pe edu.ro. Află la ce liceu ai intrat, în urma repartizării computerizate

Admitere liceu 2020. S-au afișat rezultatele repartizării computerizate pe Edu.ro. Află aici la ce liceu ai intrat! Galerie
Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării computerizate, publicate pe Edu.ro | Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE. Rezultatele Admitere liceu 2020, repartizarea computerizată, s-au afișat. Consultă-le AICI pentru a afla la ce liceu ai intrat!

Admitere 2020. Cum afli rezultatele repartizării computerizate

Intră pe admitere.edu.ro, selectează județul de proveniență și introdu codul unic care ți-a fost atribuit la înscriere. Vezi AICI și rezultatele pe județe!

UPDATE. Publicarea rezultatelor pentru admiterea la liceu nu a fost făcută nici până la această oră, pe admitere.edu.ro, portalul oficial pentru listarea repartizării computerizate a elevilor și a liceului la care a intrat fiecare. A1.ro va pune la dispoziție rezultatele, imediat după afișare. Ora anunțată inițial de Ministerul Educației a fost 12:00.

UPDATE. Rezultatele pentru admitere liceu 2020 sunt disponibile în urma repartizării computerizate. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie, în funcție de liceele pentru care a optat în fișa de înscriere.

UPDATE. Rezultate admitere liceu 2020 vor fi disponibile și pe A1.ro, imediat ce vor fi afișate pe admitere.edu.ro.

UPDATE. Rezultatele repartizării computerizate la admiterea 2020 pentru licee vor fi făcute publice pe portalul Ministerului Educației. Elevii vor putea consulta listele, imediat ce vor fi disponibile. Vezi AICI la ce liceu ai intrat!

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.

Admitere liceu 2020. S-au afișat rezultatele repartizării computerizate pe Edu.ro. Află aici la ce liceu ai intrat!

Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării computerizate la liceu, publicate pe Edu.ro

*Rezultatele repartizării computerizate, la admitere liceu 2020, publicate pe Edu.ro

UPDATE. Elevii care au terminat ciclul gimnazial și au susținut Evaluarea Națională 2020 pot afla AICI la ce liceu au fost repartizați. Pe admitere.edu.ro, rezultate la admitere liceu 2020 ar fi trebuit să fie publicate până în ora 12, conform calendarului Ministerului Educației, privind admiterea 2020.

Topul liceelor din București și din România

Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratele Școlare au elaborat broșura de admitere la liceu 2020. Ea conține un clasament orientativ cu lista celor mai prestigioase licee precum și media ultimului admis în anul 2019.

Potrivit broșurii de admitere la liceu, disponibilă și online, pe primul loc în București se situează Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”. La nivel național, în clasament se află Colegiul Național „FRATII BUZESTI” din Craiova, specializarea Ştiinţe ale Naturii, unde cea mai mică medie în anul 2019 a fost 9.91. Detalii despre topul liceelor din România, găsești AICI!

Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării computerizate, pe edu.ro

Un procent de 76,20% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Astfel, dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat.

Repartizarea computerizată admitere liceu 2020

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul admitere.edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.

„După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat ministerul.

Citește și: S-au publicat primele rezultate la Evaluarea Naţională 2020! Câte medii de 10 s-au obținut în București

Admitere liceu 2020. Pe baza căror reguli se face repartizarea

Admiterea la liceu în 2020 se face pe baza înscrierilor online și a completării fișelor cu opțiunile pentru liceu. Astfel, pe baza calcului mediei dintre nota obținută la Evaluarea Națională și rezultatele din cei patru ani de gimnaziu, elevii vor fi repartizați computerizat, conform obțiunilor trecute în foaia de înscriere.

Citește și: Evaluarea Națională 2020. Topul liceelor din București și din România

Cum se va face repartizarea la licee în 2020

Toate informațiile sunt disponibile și online, pe portalul oficial al Ministerului Educației, la secțiunea special adăugată pentru admiterea la liceu în 2020. Găsești detaliile pe admitere.edu.ro.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2020

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Restul de 20% reprezintă media celor patru ani de studiu, din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, inclusiv.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁

Menţiuni:

  • MA = media de admitere;
  • ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Calendar admitere liceu 2020. Completare fișe și repartizartizare elevi

  • 3 – 7 iulie 2020: Părinții și elevii vor verifica corectitudinea datelor din fișa listată de calculator și vor corecta eventualele greșeli identificate.
  • 7 iulie 2020: Baza de date trebuie transmisă de la centrele de înscriere către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean.
  • 8 iulie 2020: Baza de date va fi transmisă la centrul național de admitere prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.
  • 9 iulie 2020: Vor fi verificate și corectate erorile din baza de date, precum candidați înscriși în mai multe județe, candidați care au fost deja admiși la licee de aptitudini.
  • 9 iulie 2020: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
  • 10 iulie 2020: Elevii află la ce liceu au intrat. Afișarea rezultatelor la admiterea la liceu, după repartizarea computerizată

După comunicarea rezultatelor repartizării computerizate, elevii și părinții au la dispoziție intervalul 13-20 iulie pentru a depune dosarul de înscriere la liceul la care a fost repartizat elevul.

Situație dramatică din cauza cazurilor de coronavirus. Care sunt județele care au trecut de 1.000 de îmbolnăviri de COVI... Starea de urgență, luată din nou în calcul după cele aproape 600 de cazuri noi. Guvernul evaluează varianta carantinării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x