Antena Căutare

Admitere Medicină 2019. Cât este taxa la UMF București și data examenului

Admitere Medicină 2019. Universitatea de Medicină și Farmacie București - ”Carol Davila” - scoate la concursul de admitere în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) 1.464 de locuri, dintre care 310 locuri cu taxă.

Admitere Medicină 2019. Cât este taxa la UMF București și data examenului
Admitere Medicina 2019

Admitere Medicină 2019. Universitatea de Medicină și Farmacie București - ”Carol Davila” - scoate la concursul de admitere în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) 1.464 de locuri, dintre care 310 locuri cu taxă.

Admitere Medicină 2019, data examenului - Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2019–2020 pe domenii de studii va avea loc în ziua de 24.07.2019 pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București.

Pentru admitere Medicină în anul 2019-2020, la specializarea „medicină”, cu o durată de 6 ani de studiu, sunt disponibile 650 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă.

Pentru specializarea ”medicină dentară”, cu aceeaşi perioadă de studiu sunt 180 locuri finanţate de la buget şi 74 locuri cu taxă.

La Facultatea de farmacie , cu 5 ani de studiu, se va concura pe 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.

La FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, UMF anunță 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu, au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă, iar alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

Admitere Medicină 2019 - Taxă și acte necesare la înscriere

Taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare; în cazul retragerii din concurs înaintea desfaşurării probelor, doar taxa de participare va fi returnată.

Taxa de înscriere se va achita doar la casieriile Băncii Transilvania

Înscrierile la UMF București se vor face în perioada 11 - 17.07.2019 între orele 900- 1600 .

De la plata taxei de înscrieri vor fi scutiți, în baza actelor doveditoare:

 • orfanii de ambii părinţi;
 • candidaţii instituţionalizaţi în aşezăminte de ocrotire sau din plasament familial;
 • copiii din familiile afectate de catastrofe naturale;
 • eroii revoluţiei române şi copiii acestora;

Admitere Medicină 2019 - Acte necesare pentru înscriere

 • 1.Cererea tip de înscriere, completată la secretariat pe calculator şi semnată de către candidat, dupa examinarea conformităţii datelor solicitate de formularul respectiv
 • Diploma de bacalaureat - în original și copie
 • Diploma echivalentă cu cea de bacalaureat – recunoscută de M.E.N.(în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României).
 • Adeverinţa din care să rezulte calitatea de student și forma de finanțare pe întreaga perioadă a studiilor (pentru studenţii care urmează o a doua specializare);
 • Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare;
 • Carte de identitate sau paşaportul valabil original și copie;
 • Certificatul de naştere original și copie;
 • Certificat de căsătorie, (dacă este cazul) original și copie;
 • Adeverinţă medicală eliberată, după caz, de către medicul şcolar sau de către medicul de familie care atestă că persoana respectivă este aptă din punct de vedere medical – în original;
 • Patru fotografii color tip buletin;
 • Dovada achitării taxei de înscriere;
 • Dosar plic.

Citește și: Admitere facultate 2019. Top 50 de Universități din România

Admitere Medicină 2019 București - Taxa anuală de studiu

Taxa de studiu este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM.

Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020 este posibilă și pre-înscrierea online a candidaților. Mai multe informații despre examenul de admitere, dar și formularul de înscriere online pot fi găsite pe site-ul UMF ”Carol Davila” - www.umfcd.ro- . Candidații vor printa formularul completat și-sub semnătura personală-îl vor prezenta la Secretariat, împreună cu celelalte acte, acesta constituind cererea de înscriere.

Citește și: Admitere Politehnică 2019. Cât este taxa și care sunt condițiile de admitere

Admitere ASE 2019. Cu ce medie se intră și care sunt condițiile de admitere​

Efectele poluării asupra fertilității femeilor... Trei puncte de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova vor fi modernizate cu fonduri europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x