Antena Căutare

Admiterea la liceu 2018 începe azi! Cum se completează corect fișele cu opțiuni

Admitere liceu 2018. Admiterea la liceu 2018 începe azi. Absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completă opțiunile în fișele de înscriere în perioadă 29 iunie-3 iulie. Cum se completează corect fișele cu opțiuni pentru înscriere.

Admitere liceu 2018. Admiterea la liceu 2018 începe azi. Absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere, în perioadă 29 iunie-3 iulie, potrivit edu.ro. Cum se completează corect fișele cu opțiuni pentru înscriere.

Fișele pentru admitere 2018 pentru liceu trebuie completate corect, pentru a nu exista suprize neplăcute.

Admitere liceu 2018. Cum se completează corect fișa de înscriere

Mai întâi, elevii trebuie să treacă pe fișa de înscriere, în ordinea preferințelor, codurile opțiunilor pentru liceele, profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

Codurile le găsiți în Broșură de admitere la liceu >> http://ismb.edu.ro/documente/examene/admitere/2018/brosura_finala.pdf

Propunerea care-i va bulversa pe elevi! Admiterea la liceu se modifică! Media claselor V-VIII...

Potrivit portalinvatamant.ro, candidații sunt avertizați că pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire la care predarea se face într-o limbă a unei minorități naționale, pot înscrie codul respectiv în fișa de opțiuni numai dacă au urmat cursurile gimnaziale în limbă maternă respectivă sau dacă au susținut și au promovat probă de verificare a cunoștințelor de limbă maternă menționată la Art. 10, alin. 8 din Metodologia de admitere. în caz contrar, opțiunea va fi anulată în momentul repartizării computerizate.

Pentru specializarile la care predarea unei limbi moderne se face in regim bilingv, pot inscrie codul respectiv in fisa de optiuni numai daca au sustinut si daca au promovat proba de verificare a cunostintelor la limba moderna respectiva si au pe fisa nota obtinuta la aceasta proba, conform prevederilor Art. 11 din Metodologia de admitere. In caz contrar, optiunea respectiva va fi anulata in momentul repartizarii computerizate.

Dacă prima opțiune este pentru specializarea matematică-informatică, liceu-cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are în broșură codul 107, atunci elevul va completă poziția 1 din fișa astfel: - celelalte opțiuni pentru licee se completează în același mod, în ordinea preferințelor, prin precizarea codului alocat fiecărei opțiuni.

- verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie-4 iulie. Ministerul Educației Naționale recomanda completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru a evită situațiile nedorite.

Admitere liceu 2018 și top licee București. Numarul de locuri la liceele din București

Numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat se face în unitățile de învățământ liceal în care au fost admiși și pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie.

În unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județe/municipiul București. Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidații au fost repartizați se va realiză între 10 și 13 iulie.

Admitere liceu 2018. Cum se modifică calculul mediei

În perioadă 16-18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolvă toate cazurile speciale apărute după etapă de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioadă prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie. Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, dar și înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special sunt programate în zilele de 5 și 6 iulie.

Mai departe, citește calendarul complet de admitere liceu 2018 EDU.RO, repartizarea computerizată, a doua etapă de admitere în învăţământul liceal!

Tornade în România! E JALE în toată țara: Codul de vreme extreme rămâne în vigoare... ULTIMĂ ORĂ! România s-a CUTREMURAT din nou, în urmă cu câteva minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x