Antena Căutare

Admitere liceu 2018. Cum se modifică calculul mediei

In lunile mai și iunie va incepe admiterea la liceu 2018, atunci cand toți elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor fi cuprinși în listele celor care urmează să candideze pentru un loc.

În lunile mai și iunie va începe admiterea la liceu 2018, atunci când toți elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor fi cuprinși în listele celor care urmează să candideze pentru un loc. Noutatea de anul acesta este că ministrul Educației, Valentin Popa, a facut o propunere de modificare a modalității de calcul a mediei de admitere la liceu.

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai părinților, Valentin Popa a avansat ideea ca media claselor V-VIII, care contează în proporție de 20% la admitere, sa fie calculată doar din tezele de la materiile de bază. Aceste materii vor fi Limbă română și matematică pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, plus Istorie sau Geografie în clasă a VIII-a. Foarte important este și faptul că aceste teze vor deveni teze naționale, urmând să să se dea în același timp, cu subiect unic.

Cum se va face, până la urmă, calculul mediei de admitere la liceu

Asociațiile de părinți cer însă revenirea la examenul de admitere și renunțarea la evaluarea națională. Aceasta propunere nu a fost aprobata sau continuată, în mod oficial, de Minister.

Pentru moment, modificarea admiterii la liceu este doar la stadiul de propunere, urmand sa fie discutata cu partenerii sociali în perioada urmatoare. Așadar, calculul mediei pentru admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN unde: MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;

EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a"

Vezi aici programul complet pentru admiterea la liceu in 2018.

Admitere liceu 2018 și repartizare liceu 2018 pe Edu.ro. Vezi dacă ai completat corect fișele cu opțiuni... Admitere liceu 2018 în București: Ce trebuie să știe elevii din provincie care vor să se înscrie la liceu în București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x