Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Dan, adolescentul care și-a omorât, cu sânge rece, familia adoptivă, și-a primit sentința. Tânărul va petrece ani buni în spatele gratiilor

Dan, adolescentul care și-a ucis cu sânge rece familia adoptivă, și-a primit sentința. La opt luni după crima ce a zguduit România, Tribunalul Călăraşi a pronunţat sentinţa de condamnare a celor doi minori care au ucis cu sânge rece doi bătrâni şi pe fiica acestora.

Dan, adolescentul care și-a ucis cu sânge rece familia adoptivă, și-a primit sentința. La opt luni după crima ce a zguduit România, Tribunalul Călăraşi a pronunţat sentinţa de condamnare a celor doi minori care au ucis cu sânge rece doi bătrâni şi pe fiica acestora.

Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru au fost condamnați la 15 ani într-un centru de detenție, ambii fiind minori în momentul săvârșirii triplului asasinat.

Instanta a mai decis ca cei doi criminali să plătească, în solidar cu părinţii şi cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, suma de 1,56 milioane de lei, despăgubiri morale și daune materiale către famiia victimelor.

Cei doi, Dan Alexandru și Valentin Bivolaru și-au măcelărit victimele cu lovituri de topor, cuțit și briceag. Au furat tot ce au găsit de valoare din casa familiei care îl adoptase de mic pe Dan și au fugit cu mașina victimelor.

În noimembrie 2018, la data comiterii faptelor, Dan era instituționalizat în Centrul de Plasament Perişoru. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi spun că Dan Alexandru era rebel, nu s-a acomodat cu regulile din centru şi fugea frecvent, dar că familia Popescu, care îl crescuse mai bine de 15 ani, nu a cerut ajutorul instituţiilor statului.

Nicu Popescu avea 82 de ani, soţia sa Tudora 80 și fiica lor, Ica, 58, au fost uciși cu sânge rece de copilul pe care l-au adoptat de când avea doar două luni.

Conform observator.tv, un nepot al soților Popescu a povestit totul despre greutățile pe care aceștia le-au întâmpinat cu Dan Alexandru, pe care îl crescuseră ca pe propriul copil. Din cauza problemelor grave de comportament ale băiatului, bătrânii au fost nevoiți să îl trimită în centrul de plasament de la Perişani.

„O mare vină au avut-o femeile din casă, că ţineau cu el. Unchi-miu nu vroia să îi dea bani, că venise într-o perioadă şi-i cerea 100 de milioane. Şi ele au tăbărât pe el, cum, ai atâţia bani la bancă şi nu vrei să îi dai şi la băiatul ăsta, să îşi rezolve ce probleme are...”, a spus nepotul victimei, Vasile Popescu.

Recomandari