Căutare Live

Adormirea Maicii Domnului. 15 august, Serpii Maicii Domnului

Minunea serpilor Maicii Domnului are loc in fiecare an de Sfanta Marie Mare si de Schimbarea la Fata. Numerosi credinciosi merg in kefalonia sa vada minunea.

Minunea Șerpilor Maicii Domnului are loc în fiecare an de Sfântă Mărie Mare și de Schimbarea la Față. Numeroși credincioși merg în kefalonia să vadă minunea.

Șerpii Maicii Domnului reprezintă o minune deosebită pe care Maică Domnului o săvârseste anual, în vremea postului Maicii Domnului, în insula Kefalonia. La numai două sate depărtare de localitatea Păstra (3km), unde are loc minunea anuală a reinfloririi crinilor de la icoană Maicii Domnului, se află localitatea Markopoulo, locul unei alte minuni a Maicii Domnului. Drumul ce pornește din port, înspre localitatea Markopoulo, aflată în sudul insulei, este străjuit pe stânga de munți și pe dreapta de mare.

Șerpii Maicii Domnului - Kefalonia

În fiecare an, în luna august, în postul Adormirii Maicii Domnului, când creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august), un număr însemnat de șerpi mici apar în jurul bisericii și a clopotniței din localitatea Markopoulo. În această perioada, biserica închinată Maicii Domnului "Langouvarda" este luată cu asalt de o specie unică de șerpi mici, fiecare având capul însemnat cu o cruce.

Adormirea Maicii Domnului. 15 august, Serpii Maicii Domnului

Șerpii Maicii Domnului, având capul însemnat cu o cruce, precum și limba, în formă de cruce, aparțîn clasei de șerpi "telescopus fallaxspecies", numită și "șarpele-pisica european". Acești șerpi intră în biserica în vremea slujbei, iar nu oricând, arătând o blândețe deosebită față de creștinii din interior. Imediat ce se termină slujba Sfintei Liturghii, șerpii devin oarecum agresivi, ei ieșind din biserica și întorcându-se în puștiul din zona. Oricât ar fi căutați aceștia, ei nu vor putea fi găsiți, până anul următor.

Sursă: crestinortodox.ro

Sursă foto: doxologia.ro

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Hram și pelerinaj la Mănăstirea Humor...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri