Căutare Live

Sfânta Marie Mare. Legenda Adormirii Maicii Domnului

Pe data de 15 august crestin-ortodocsii o praznuiesc pe Sfanta Marie Mare, trecerea Fecioarei Maria acesteia la cele sfinte. Aceasta este o zi de mare sarbatoare pentru ortodocsi, zi plina de traditii si obiceiuri stravechi.

Pe data de 15 august creștin-ortodocșii o prăznuiesc pe Sfânta Marie Mare, trecerea Fecioarei Maria la cele sfinte. Aceasta este o zi de mare sărbătoare pentru ortodocși, zi plină de tradiții și obiceiuri străvechi. Iată care este legenda Adormirii Maicii Domnului potrivit Irinei Nicolau în cartea sa ”Ghidul Sărbătorilor Româneşti”.

Irina Nicolau în cartea sa ”Ghidul sărbătorilor româneşti” că întâi şi întâi, Sfintei Marii i s-a trimis înger să-i spună că se va înălţa la cei drepţi. Sfânta s-a închinat şi-a acceptat soarta, a dat de pomană haine şi de mâncare. Apoi, s-a aşezat în pat şi a aşteptat momentul. ”Se povesteşte că la Adormirea Maicii Domnului a fost jale mare. Pomii cu roadele lor s-au unit şi au închipuit un pom care a fost purtat în fruntea procesiunii. Bostanul şi porumbul au făcut un buchet din floarea soarelui care a fost pus pe coşciug. De atunci, bostanul şi porumbul se îngălbenesc de Sfânta Marie.” A venit tunet mare şi Apostolii lui Iisus i-au ţinut slujba. Apoi, a fost îngropată sus, pe Ghetsimani. Când Toma a venit după trei zile să cerceteze locul, Maria urcase la cer. De Sfânta Marie se merge la biserică şi se aminteşte de cei luaţi la Domnul şi li se dau de pomană struguri, prune şi faguri de miere, căci acesta este timpul lor de facere.

Sursă: mediafax.ro

Adormirea Maicii Domnului, 15 august. Se urează sau nu „La mulți ani” în această zi?

Minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. Află câte zile libere vei avea

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Canon de rugăciuni către Sf Apostol Matia. Rugăciunile zilei de 9 august...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri