Căutare Live

Află cât trebuie să scoți din buzunar pentru un cozonac de brutărie, bine gătit

Cozonacul este vedeta meselor de sărbătoare. Comenzile au început deja să curgă în cofetării şi brutării. Pentru cei care nu au timp de cumpărături şi vor un cozonac de casă, desertul e acum la un click distanţă.

Preţurile în magazine pornesc de la 14 lei kilogramul, dar sar de 100 de lei în patiseriile artizanale. Peste şapte milioane de cozonaci vor ajunge pe mesele românilor de Crăciun şi de Revelion.

Cu nucă, cu rahat sau cu ciocolată, cozonacii sunt primii care ajung pe mesele românilor de Sărbători. În bucătării se lucrează deja la foc continuu.

Diferentele între cozonacii de casă şi cei făcuţi industrial sunt mari. Atât la gust cât şi la preţ. Cei mai ieftini se găsesc în magazine- 14 lei kilogramul, iar cei mai scumpi ajung la 100 de lei in patiseriile artizanale.

Alina Răducanu, proprietara unui laborator de patiserie din Capitală, vinde cozonaci cu 45 de lei kilogramul, cu 5 lei mai mult decât anul trecut.

Pentru cei care nu vor să exagereze cu caloriile nici în zi de sărbătoare cozonacul se vinde şi la felie.

Autorităţile ne recomadă să cumpărăm cozonaci doar de la producătorii autorizaţi. In perioada sarbatorilor de iarna in Romania se vand in jur de şapte milioane de cozonaci.

Cât te costă o noapte de revelion în inima Transilvaniei? Casele pitorești se pregătesc pentru sărbători ca-n poveşti... Nu trebuie să le ratezi! Acestea sunt cele mai bune filme ale anului 2019...
Lecții karmice pentru fiecare zodie. Ce semne îți transmit astrele
Experiențele anilor anteriori vin ca lecții karmice pentru fiecare zodie. Acestea trebuie...
Horoscopul zilei de 1 octombrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 octombrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de un început de...
Parteneri
Beneficiile consumului de gutui. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta
Catine.ro
Ultimele știri
x