Cea mai frumoasă lecție de iubire! Alexander Dorin: „Nu am un picior dar am șase diamante de copii”

Alexander Dorin are 34 de ani și este din jud. Călărași, comună Dorobanți, sat Vărăști. A avut piciorul drept amputat și protezat ulterior. Cu toate acesta, Alexander este un adevărat exeplu de luptător. Este șoț și tată pentru șase copii.

Alexander Dorin își dorește o triciletă pentru a ajunge la muncă

Alexander Dorin are un loc de muncă stabil la o firmă care se ocupă de agricultură. Distanță de acasă până la locul de muncă este de 7-8 km. Acesta îi parcurge cu microbuzul, dar când este vremea bună ar preferă să meargă cu tricicletă că să nu depindă de microbuz.

Uneori, distanţa nu poate ţine oamenii departe. Dacă iubirea dintre ei este puternică, e ca şi cum sunt mereu, împreună. Nu contează că mama e la Bucureşti, la muncă, iar tatăl a rămas acasă, la Călăraşi, cu cei mici.

Alexander şi Loredana sunt împreună de 15 ani. Au şase copii, dar doi sunt ai ei, din prima căsătorie. Însă tatăl îi iubeşte pe toţi la fel. Spune că sunt diamantele lui şi pentru ei ar face orice sacrifiu.

Cea mai frumoasă lecție de iubire! Alexander Dorin: „Nu am un picior dar am șase diamante de copii”

„Sunt cei mai minunați copii pe care îi cunosc eu. Cuminţi, ascultători, înţelegători.”, spune Alexander.

Sonia, copila de 11 ani, întrebată dacă tatăl muncește mult, a răspuns emoționată: „Foarte mult. De dimineața de la 6 până seara la 6.” Micuța are mereu zâmbetul pe buze și spune că această trăsătură este moștenită de la mama ei.

Chiar dacă mami e departe, iar tata e mereu apăsat de griji, locuiesc toţi într-o casă mică, sărăcăcioasă, de la marginea satului Vărăşti, din Călăraşi. Singurul "lux" pe care şi l-au permis, cu bani luați împrumut de la bancă.

„Mulțumim lui Dumnezeu că avem unde să punem capul.”, spune Loredana, mama copiilor.

Bărbatul de numai 34 de ani reuşeşte cu greu să ascundă, de dragul copiilor, tristeţea care îl macină. Acum 19 ani era şef de depozit la o unitate militară din Bucureşti. O boală vasculară, diagnoticată mult prea târziu, l-a lăsat fără un picior.

Cea mai frumoasă lecție de iubire! Alexander Dorin: „Nu am un picior dar am șase diamante de copii”

Alexander Dorin Chort povestește cu mâhnire cum a fost dat afară de la acel locul de muncă din cauza bolii de care suferă. „Dinainte de operaţie mi-am pierdut locul de muncă, am fost dat afară, ca o măsea stricată.”

Colegii au fost singurii care i-au rămas alături şi cu ajutorul lor a reuşit să-şi cumpere o proteză. Trebuia să lupte, pentru copiii lui. Trebuia să muncească. Acum e lăcătuş mecanic la o fermă din Călăraşi. Face naveta în fiecare zi, câte 8 kilometri. Indiferent de vreme.

Citește și
Mercur retrograd pe 27 septembrie. Zodiile avantajate de schimbările care au loc până pe 18 octombrie
Mercur retrograd pe 27 septembrie. Zodiile avantajate de schimbările care au loc până pe 18 octombrie
Cine e Francesco Paglieri de la Asia Express. Drama neștiută a fiului Patriziei. Viața i s-a schimbat complet la 14 ani
Cine e Francesco Paglieri de la Asia Express. Drama neștiută a fiului Patriziei. Viața i s-a schimbat complet la 14 ani
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Mai multe articole

„Mai ales ales iarna, fiind câmp, bate vântul, şi mergem la muncă, este groaznic. Eu le fac pe toate, nu chem pe nimeni, decât în cazuri extreme.”, mărturisește bărbatul.

De gospodărie se ocupă Ana. Pe fratele ei mai mare, Edi, nu l-am găsit acasă. Era plecat la Bucureşti, să îşi caute de lucru. Ar vrea sa fie bucătar, ca mama lui, şi să îşi poată ajuta mai mult familia. Deşi are doar 15 ani, Ana se pricepe să facă de toate - mâncare, curăţenie. În curte, Denis a scos apă din fântână pentru animale, ajutat de Boris şi Emi, fraţii mai mici. Sonia a strâns hainele puse la uscat.

Credința în Dumnezeu i-a făcut aşa cum sunt - modeşti, smeriţi, mulţumiţi cu tot ce au. Nu-şi doresc nimic pentru ei. Deşi, dacă ar vrea, ar avea cu ce să îl convingă pe Moş Crăciun că merită orice dar. Carnetele lor sunt pline cu note bune. Sonia e premianta clasei, Darius are toate şansele să intre la Seminarul Teologic.

Citește și: La Gala Ajut eu! Diana Munteanu este alături de Ilie Mario: „O să-l ajut cu ghetuțele de fotbal”

Ana e pasionată de franceză şi dans. Dar visul ei să devină chef-bucătar şi să-şi deschidă într-o zi propriul restaurant. Fiecare dintre copii crede în steaua lui norocoasă. Dar dacă ar fi să scrie undeva dorinţele lor, s-ar aduna doar câteva cuvinte pe-o hârtie: nişte dulciuri, jucării şi ghete pentru iarnă.

„Aş vrea să le ofer mai mult, dar nu se poate! Să fim cu toţii împreună. Asta contează! Banii niciodată nu aduc fericirea. ”, mărturisește Alexander dând o lecție tuturor.

O mamă, un tată şi şase copii fericiţi ne dau cea mai frumoasă lecţie: de sărbători, poate să fie masa şi goală. Dacă vor fi toţi, împreună, în jurul ei, e suficient.

Chort Alexander Dorin 0734187550.

Dorință: Îmi doresc o tricicletă electric pt a merge la serviciu cu ea. Am piciorul drept amputat am proteză și un loc de muncă permanent. M-ar ajută enorm de mult, din salariu nu îmi permit să îmi cumpăr deoarece am 6 diamante de copii. Doamne ajută!”

Dl Alexander are 34 de ani și este din jud Călărași, comună Dorobanți, sat Varasti. A avut piciorul drept amputat și protezat ulterior. Are un job stabil la o firmă care se ocupă de agricultura. Distanță de acasă până la locul de muncă este de 7-8 km; îi parcurge cu microbuzul, dar când este vremea bună ar preferă să meargă cu tricicletă că să nu depindă de microbuz. Costul pentru o tricicletă electrică știe că ar fi undeva la 2200-2300 Lei.

Citește și:

Medicii din România nu ne-au dat nicio șansă Alexandrei Păduraru” I-au spus că „Va merge toată viața ca o gâscă”!

Simona Gherghe a făcut un gest emoționant! Și-a donat racheta de tenis lui Remus, un copil cu afecțiuni cardiace! Visul lui este să facă performanțe în tenis și să o întâlnească pe Simona Halep

Dacă doriți să îl ajutați pe Alexander Dorin, o puteți face aici

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri