Antena Căutare

Poți vorbi despre femei și bărbați, dar nu și despre alte genuri în școli și universități! La ce se referă proiectul de lege care interzice referirile la identitatea de gen

Un proiect de lege controversat împarte ţara în două. Aleşii au votat ca orice referire la alte genuri, în afară de femei şi bărbaţi, să fie interzisă în şcoli şi universităţi. Comunitatea transgender din România se simte atacată. Mediul universitar spune că îi este încălcată autonomia. Mulţi părinţi susţin că proiectul de lege îi apără pe copii de concepte pentru care nu sunt pregătiţi.

,,Copiii pot să afle orice doresc să afle, dar sub povăţuirea unui tutore, şi nu în şcoli. Pentru că în şcoli se predau concepte cu adevăr absolut", spune Vasile Lungu, senator PMP.

Conform teoriei, genul şi sexul biologică nu se suprapun mereu. Identitatea de gen a unei persoane poate fi masculină, feminină, transgen sau chiar fluidă. Sam Smith, un cunoscut cântăreţ american, se consideră o combinaţie dintre feminin şi masculin. La fel şi cântăreaţa Janelle Monae şi actriţa Ruby Rose.

Textul modifică Legea Educației și a fost votat cu un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Surse: Klaus Iohannis ar RESPINGE interzicerea în școli și universități a oricărei referiri la identitatea de gen

Astfel că, ar urma ca împotriva autonomiei universitare, orice curs despre identitatea de gen și egalitatea de șanse.

Mai mult, domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate ar putea fi desființate, iar persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice.

Proiectul inițiat de parlamentarul PMP, Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău, a fost adoptat marți, de Senat, cu sprijinul larg al PNL, care s-a abținut.

Evaluarea Naţională 2020. La ce s-au încurcat elevii de clasa a opta și cum puteau rezolva problema geometriei plane... Veste excelentă! S-au reluat zborurile către alte trei țări europene. Unde vor putea călători românii fără teama de a fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x