Antena Căutare

Alexandru Rafila a dezvăluit ce se va întâmpla în cazului unui nou val de COVID-19: „Eu am evitat să fiu tranșant”

Alexandru Rafila a spus ce se va întâmpla dacă un nou val de COVID-19 va „lovi” România. Iată ce soluție a găsit ministrul Sănătății.

Colaj cu Alexandru Rafila cu mască pe față, o mână și o eprubetă, o femeie cu mască pe față Galerie
Alexandru Rafila a spus ce se va întâmpla dacă un nou val de COVID-19 va „lovi” România | Hepta & Shutterstock

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România, a mărturisit că pandemia de COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. De asemenea, acesta a confirmat faptul că este posibil să apară un nou val care va produce îmbolnăviri.

Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale”, a declarat Alexandru Rafila, conform digi24.ro, care citează Agerpres.

Citește și: Ministerul Sănătății, nouă decizie cu privire la comprimatele de iodură de potasiu. Ce se întâmplă cu distribuirea pastilelor

Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a mai spus ministrul Sănătății din România.

Citește și: Ce e recomandat să știi despre COVID-19 acum. Care sunt cele mai recente informații

Ce soluție a găsit Alexandru Rafila în cazul unui nou val de COVID-19

Alexandru Rafila a discutat și despre soluția pe care a găsit-o în cazul unui posibil val de COVID-19. Ministrul Sănătății a spus că nu trebuie ca toți pacienții diagnosticați cu Coronavirus să fie duși la UPU, ce ar trebuie să se trateze în ambulatoriu dacă forma nu este gravă și nu necesită spitalizare.

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că nu își face probleme în ceea ce privește un nou val de COVID-19.

Citește și: Ce spune Alexandru Rafila despre posibilitatea implementării unor noi restricții, în contextul creșterii cazurilor de Covid

Şi lucrul acesta, din păcate, s-a întâmplat. Am avut anul trecut un record de decese, la nivel naţional, nu numai din cauza infecţiei cu noul coronavirus, e adevărat în valul patru au murit 25.000 de persoane, dar am avut o mortalitate generală extrem de mare, care a depăşit cu 100.000 natalitatea.

Am avut un spor negativ de 100.000 de persoane în România datorită acestei mortalităţi ridicate şi, desigur, din cauza natalităţii care este redusă. Indicatorii demografici plasează România, alături de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, într-o zonă de pericol în ceea ce priveşte evoluţia demografică”, a mai adăugat ministrul sănătății din România, conform sursei citate mai sus.

Cum ne influențează starea de sănătate ora la care servim cina. Specialiștii avertizează asupra riscurilor... Evaluare Națională la finalul clasei a IV-a. Subiectele la Limba Română. Ce au avut de rezolvat elevii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x