- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ministrul Sănătății a precizat că monitorizează creşterea numărului de cazuri de COVID-19, iar Ministerul a păstrat toate instrumentele necesare pentru a face faţă pandemiei. Întrebat dacă există posibilitatea reimplementrăii resticțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului, Alexandru Rafila a precizat că Ministerul Sănătăţii nu este în măsură să impună restricţii, ci doar să semnaleze această posibilă neciesitate față de colegii din Guvern, potrivit news.ro.
„Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare, oraşele cele mai mari cu activitate intensă, cu acţiuni multiple dau cele mai mari cifre. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Alexandru Rafila a precizat că încurajează testarea ca măsură de control al acestei pandemii.
”Există aceeaşi capacitate operaţională. Încurajăm testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră. Este un trend general înregistrat în Uniunea Europeană şi, în mod evident, recomandăm cu foarte multă seriozitate aş spune păstrarea măsurilor de protecţie individuală”, a mai afirmat Rafila.
Ce spune Alexandru Rafila despre posibilitatea implementării altor restricții
Întrebat dacă exclude posibilitatea impunerii de noi restricţii, Rafila a declarat: ”Eu nu pot să exclud nimic, pentru că nu este ăsta obiectul de activitate al Ministerului Sănătăţii. Noi suntem responsabili să informăm opinia publică şi facem acest lucru în fiecare zi. (...) Dacă situaţia epidemiologică o va impune, vom aduce în atenţia colegilor din Guvern aceste lucruri, dar Ministerul Sănătăţii nu este în măsură să impună restricţii. Nu avem de unde să ştim cum va continua acest val cinci. Nu e vorba despre al şaselea val.”
România a ieșit din starea de alertă pe 9 martie 2022. Țara noastră a intrat în stare de alertă pe data de 15 mai 2020, la două luni după ce a fost în stare de urgență. Starea de alertă a fost baza pe care au putut fi impuse restricții precum obligativitatea purtării măștii, sau limitarea numărului de persoane care poate participa la un eveniment.
„Încetează TOATE restricţiile, precum şi restrângerea sau interzicerea unor activităţi aşa cum erau prevăzute în actul normativ menţionat (spre exemplu: obligativitatea purtării măşti de protecţie în spaţiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulaţiei persoanelor şi vehiculelor în locurile şi, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, a precizat MAI, la începutul lunii martie 2022.
(P) Piața muncii după o lună de război: Peste 38.000 de joburi noi au fost publicate pe eJobs.ro... (P) Atelierul de creație Filip Cezar, creații de top pentru oameni cu stil. Serviciile de croitorie care livrează elegan...